MM-kisoissa ällistyttävä selkäsauna

Sveitsi näytti Tanskalle kaapin paikan MM-kisoissa lauantaina.

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Sveitsi johti A-alkulohkon ottelua 2–0 avauserän jälkeen. Lisää tuli nopeasti toisessa erässä, sillä Kevin Fiala tuplasi Sveitsin johdon osumillaan jo ennen 25. peliminuuttia. Kahden erän jälkeen lukemat olivat jo 5–0 Sven Sentelerin maalin jälkeen, mutta sekään ei riittänyt.

Kolmannessa erässä Sveitsin neloskenttä laittoi tuulemaan. Calvin Thürkauf, Christoph Bertschy ja Tristan Scherwey iskivät maalin mieheen, ja Sveitsi otti juuteista ruman 8–0-voiton.

Sveitsin parhaat pistemiehet olivat NHL-miehet Fiala (2+1) ja Nico Hischier (1+2).

Kamppailu on Leijonienkin kannalta kiinnostava, sillä Suomi kohtaa vielä molemmat joukkueet alkulohkossa lauantaisen Kanada-pelin jälkeen.

Leijonilla edessä valtava Kanada-haaste lauantaina – Sami Kapanen analysoi ennakkoasetelmat 7:43
Leijonilla edessä valtava Kanada-haaste lauantaina – Sami Kapanen analysoi ennakkoasetelmat.