Vettelin sääntörikkomus jäi huomioimatta täysin – "Meille ei raportoitu siitä"

Sebastian Vettel otti Ferrari-autonsa ratin mukaansa sääntöjenvastaisesti Malesian GP:n jäähdyttelykierroksella sattuneen kolarin jälkeen. Kisan tuomaristo ei kuitenkaan edes tutkinut tapausta. 

MAINOS

Japanin F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 03.55 ja 07.55
Lauantai: Harjoitukset klo 05.55, aika-ajo klo 09.55
Sunnuntai: Japanin GP klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 06.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Vettel ja Williams-kuski Lance Stroll joutuivat erikoiseen kolariin kisan jäähdyttelykierroksella. Saksalaisen Ferrari romuttui rytäkässä pahasti.

Vettel asetti ratin ensin takaisin paikoilleen noustuaan autosta, mutta päätti lopulta kuitenkin napata sen mukaansa ja hyppäsi tämän jälkeen Sauberin Pascal Wehrlein kyytiin. Kuljettajan tulee jättää ratti paikoilleen, kun hän poistuu autosta. 

Tuomaristo tutki Vettelin ja Strollin törmäyksen, eikä nähnyt siinä rangaistavaa. Saksalaisen sääntörikkomus jäi kuitenkin huomiotta.

– Emme tutkineet sitä. Meille ei raportoitu siitä, joten sitä ei tutkittu, Kansainvälisen autoliiton FIA:n kisatuomari Garry Connelly kommentoi BBC:lle.

Tuomaristo saa raportit tutkittavista tilanteista kilpailujohtaja Charlie Whitingilta. Tallit voivat puolestaan valittaa tilanteista Whitingille.

Edellisen kerran ratin paikoilleen laittamatta jättämisestä on annettu rangaistus kaudella 2014. Tuolloin Pastor Maldonado selvisi tilanteesta varoituksella.

Vettelin mukaan hän toimi tilanteessa refleksinomaisesti.

– Näin Wehrleinin pysähtyneen enkä saanut rattia paikalleen, koska ohjauspylväs oli vääntynyt. Joskus katsojat päästetään radalle. Koska ratti on ainoa irrotettava osa, ajattelin pelata varman päälle ja ottaa sen mukaani, Vettel totesi Autosportille.

F1-kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Japanin Suzukassa.

Lähde: f1fanatic.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat