Vettel mestariksi - sähläyksestä huolimatta

Saksalaiskuljettaja Sebastian Vettel on formula ykkösten tämänvuotinen maailmanmestari.

Vettel varmisti mestaruuden ajamalla kauden päättäneessä Brasilian GP:ssä kuudenneksi. 25-vuotias Vettel on F1-historian nuorin kolminkertainen maailmanmestari. Hän voitti mestaruuden myös kahdella edelliskaudella.

Ferrarin Fernando Alonso ajoi Brasilian GP:ssä toiseksi. Vettel päihitti Alonson kauden päätteeksi 3 pisteen erolla. Brasilian GP:n voiton nappasi McLarenin Jenson Button.

Lotuksen Kimi Räikkönen ajoi kauden päätöskisassa 10:nneksi. Räikkösen tallikaveri Romain Grosjean suistui päin radan reunamuuria ja keskeytti. Räikkönen ajoi kauden kaikki 20 osakilpailua maaliin asti ja saavutti pisteitä 19 osakilpailusta. Kuljettajien MM-sarjassa Räikkönen sijoittui kolmanneksi.

Vettel kolaroi

Vettelin mestaruus tuli lopulla todella dramaattisten vaiheiden kautta, sillä hän sai kisaan huonon lähdön ja kolaroi avauskierroksella Bruno Sennan Williams-auton kanssa pudoten viimeiseksi. Vettel pyörähti radalla, mutta pystyi jatkamaan ajamista Red Bull -autonsa vaurioista huolimatta. Kevyen sadekuuron kastelemalla radalla Vettel suoritti huiman nousun kivuten parhaimmillaan viidenneksi.

Vettelin radioyhteys talliin pätki ja hän teki kisan loppupuolella outoja varikkokäyntejä. Ensin Vettel haki sateessa autoonsa kuivan kelin renkaat ja tuli paria kierrosta myöhemmin uudestaan varikolle hakemaan välikelin renkaat, jotka eivät kuitenkaan olleet valmiina, joten varikkopysähdys kesti pitkään, kun renkaita kannettiin paikalle.

Vitali Petrov ajoi kilpailussa 11:nneksi nostaen Caterham-tallin valmistajien MM-sarjan kymmenennelle sijalle. Heikki Kovalainen tuli maaliin 14. sijalla.

Lewis Hamilton oli ajamassa kohti voittoa viimeisessä McLaren-kilpailussaan, mutta 55. kierroksella Nico Hulkenberg yritti ohittaa Hamiltonia ykkösmutkassa, mutta auto lähti sateen liukastamalla radalla liukumaan, jolloin se osui päin McLarenia. Hamilton joutui keskeyttämään kolarin seurauksena.

Brasilian GP:n lopputulokset: