Verottaja perää PuPen taustayhtiöltä 40 000 euron saatavaa

Pesäpallon miesten Superpesiksessä pelaavan Puijon Pesiksen taustayhtiö PP Savosta Oy on ajautunut talousvaikeuksiin pelikauden alussa. Savo-Karjalan verovirasto perää yhtiöltä noin 40 000 euron saatavaa. Jollei yhtiö pysty maksamaan summaa parin viikon kuluessa, yhtiö ajautuu konkurssiin.

Savostan hallituksen puheenjohtajan Timo Allisen mukaan yhtiön talousvaikeudet eivät vaikuta PuPen edustusjoukkueen toimintaan. Joukkue valmistautuu aivan normaalisti torstai-illan kotiotteluunsa Sotkamon Jymyä vastaan.

- Asia hoidetaan pois. Meillä ei ole mitään halua lyödä hanskoja tiskiin, koska olemme saaneet niin paljon positiivista aikaan viime syksyn jälkeen, Allinen vakuutti.

PuPen ja Savostan johto on kertonut yhtiön talousvaikeuksista Superpesis Oy:lle ja yhteistyökumppaneilleen. Myös edustusjoukkueelle talousasioista on tiedotettu.

Viime syksynä 150 000 euron velat

PuPen ja Savostan talousongelmista puhuttiin myös viime syksynä. Silloin PuPella ja yhtiöllä oli velkaa yhteensä 150 000 euroa.

Allisen mukaan kokonaisvelka on vähentynyt, mutta verovelka on sen sijaan hieman kasvanut. Hän ei osannut suoralta kädeltä sanoa velkataakan nykyistä määrää, mutta arvioi sen painuvan alle 100 000 euron.

Talousvaikeuksista huolimatta PuPe on pystynyt rakentamaan tulevaisuuttaan. Yritykset ovat uskoneet kuopiolaiseen pesäpalloiluun hankaluuksista huolimatta.

- Olemme saaneet jo ensi kaudeksi yhteistyösopimuksia, joten nollasta ei tarvitse aloittaa syksyllä, kertoi toiminnanjohtaja Jussi Pulkkinen.

Superpesiksen sarjapaikka on PuPen nimissä. Savosta puolestaan hoitaa edustusjoukkueen markkinoinnin ja sopimusasiat.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat