Verotilaston kuninkaaksi nousi mystinen henkilö – hämeenlinnalaismies HS:lle: On käynyt näppäilyvirhe

Vuoden 2021 verotietoja hämmensi täysin tuntematon nimi 9:52
Tältä näyttää Suomen kovin tulokärki.

Tänään ilmestyneiden viime vuoden verotilastojen kärkeen nousi entuudestaan tuntematon mies.

Vuoden suurimmat tulot oli verottajan tilaston mukaan saanut mies on entuudestaan tuntematon ohjelmistoalan ammattilainen.

Helsingin Sanomat sai mainitun Juhapekka Piiroisen kiinni puhelimitse. Hänen mukaansa hänellä on saattanut tapahtua kryptosijoituksia verottajalle ilmoittaessa "näppäilyvirhe", ja taustalla on jonkinlainen "aivopieru". Hän kertoo tekevänsä oikaisua verottajalle.

Ilmoitti 133 miljoonan pääomatulot

Piiroisen ansiotulot olivat kohtuulliset, runsaat 46 000 euroa, mutta tulolistan kärkeen hänet nostivat ilmoitetut pääomatulonsa: huimat lähes 133 700 000 euroa. Veronalaisista tuloista on maksettu myös muhkeat verot, sillä veroja ja maksuja tuli yhteensä lähes 45,4 miljoonan euron arvosta.

Nyt pompanneet tulot näkyvätkin verotuksessa, sillä jäännösverot ovat huimilla 133 miljoonan euron tuloilla kovat: Mätkyjä tuleekin maksettavaksi yli 46 miljoonalla eurolla.

Juuri näihin pääomatuloihin liittyvät Piiroisen ilmoittamat näppäilyvirheet, hän sanoo Helsingin Sanomille.

Tulot olisivatkin hänen mittakaavassaan poikkeukselliset. Hänen vuosittaiset ansiotulonsa ovat olleet maltilliset vuodesta toiseen, ja pääomatulot eivät ole muuttaneet aiemmin kokonaiskuvaa.

Ohjelmoi ammatiksi ja harrastukseksi

Kaupparekisterin tiedoista selviää, että hän on vuodesta 2019 lähtien toiminut erään ohjelmistoalan toimitusjohtajana ja varsinaisena jäsenenä. Yrityksellä ei näy olleen liiketoimintaa viime vuoden tilikaudella. LinkedInissä kertomansa mukaan yritys on harrastusprojektina julkaistavia videopelejä varten.

Sosiaalisen median tiliensä perusteella hän asuu Hämeenlinnan seudulla, jonne myös mainittu yritysyhteys kytkeytyy.

Elämänsä aikana Piiroinen on ollut varsinainen jäsen ja elinkeinonharjoittaja lukuisissa jo toimintansa päättäneissä yrityksissä, joista valtaosalla näyttää olevan yhteys IT-, ohjelmointi- ja verkkotunnuspalvelualaan.

LinkedIn-profiilinsa perusteella hän päivätöikseen ohjelmoi etänä Critical Force -videopeliyhtiölle. Vapaa-aikanaan mies vaikuttaa sosiaalisen median perusteella harrastavan ulkoilua, ja kertookin LinkedInissä nauttivansa maalaiselämästä, juoksemisesta ja kuntosaliharjoittelusta.

Lue myös:

    Uusimmat