Venäläismedia: "Syvästi järkyttynyt" Putin pitää uusnatseja Venäjän kouluammuskelun syyllisinä

0:46
Udmurtian alueen johtaja kertoi järkyttyneenä koulun pihalla tapahtumista: "On tapahtunut tragedia".

Kremlin tiedottaja välitti Venäjän presidentiltä suruvalittelut uhrien omaisille.

Venäläinen uutistoimisto mukaan Vladimir Putin on syvästi järkyttynyt kouluammuskelusta.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov välitti terveiset presidentiltä.

– Presidentti ilmaisi syvimmän osanottonsa kaikille, jotka menettivät rakkaansa ja lapsensa tässä traagisessa tapahtumassa, ja toivotti pikaista paranemista epäinhimillisessä terrori-iskussa haavoittuneille, Peskov kertoo.

Peskovin vastauksesta käy ilmi, että Kreml pitää tällä hetkellä uusnatseja syyllisenä teosta.

– Putin on syvästi surullinen ihmisten, lasten kuolemasta kouluun kohdistuneessa terrori-iskussa, jonka ilmeisesti teki uusnatsiryhmän jäsen, Peskov kertoo.

Putin käytti ryhmästä termiä "neonatsi". Presidentti on käyttänyt samaa termiä sodan aikana myös osasta ukrainalaisia. Tapauksen tutkijoiden mukaan ampujaksi epäilty teki itsemurhan. Tutkijat sanoivat lausunnossaan, että hyökkääjällä oli musta pusero, jossa oli natsisymboleja sekä kommandopipo. Hänellä ei ollut henkilöllisyystodistusta.

Sosiaalisessa mediassa liikkuu myös videomateriaalia väitetystä ampujasta, joka tutkijoiden mukaan teki itsemurhan. Kuvatun miehen rinnassa on punainen hakaristi. MTV Uutiset ei jaa videota sen raakuuden vuoksi.

Peskovin mukaan Putin on käynyt keskusteluja Udmurtian alueen johtajan Aleksandr Bretshalovin, ja maan ministerien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja