Mainos

Venäläismedia spekuloi Politkovskajan murhan pidätyksillä

Valtakunnansyyttäjän mukaan murha tilattiin ulkomailta. Viestimissä lausunto tulkittiin maanpaossa Lontoossa asuvan liikemies Boris Berezovskin syyttelyksi.

Venäläiset viestimet ovat tänään julkistaneet kymmenen toimittaja Anna Politkovskajan murhasta epäillyn pidätetyn nimet. Joukossa oli kolme tshetshenialaista veljestä.

Viestimet kertoivat venäläisen tuomioistuimen tutkivan myös pidätettyjen kytköksiä muihin poliittisiin murhiin Venäjällä. Politkovskajan murhasta syytetyt yhdistettiin keskuspankkiiri Andrei Kozlovin ja amerikkalaistoimittaja Paul Klebnikovin surmiin.

Valtakunnansyyttäjä Juri Tshaika jatkoi syyttävän sormen osoittelua ulkomaille. Tshaikan mukaan murhaajat odottivat vallankumousta Venäjällä ja toivoivat rahan ja oligarkkien valtaa. Viestimissä Tshaikan lausunto tulkittiin maanpaossa Lontoossa asuvan liikemies Boris Berezovskin syyttelyksi.

Politkovskajan työnantaja, Novaja Gazeta -lehti, oli enemmän huolissaan Tshaikan eilisestä paljastuksesta, jonka mukaan murhaan oli sekaantunut entisiä ja nykyisiä turvallisuuspalvelu FSB:n jäseniä. Lehden mukaan paljastukset olivat lähinnä poliittisia, ja niillä oli vähän tekemistä tutkinnan etenemisen kanssa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.