Venäläisen risteilyohjuksen törmäys ydinvoimalaan oli pelottavan lähellä Ukrainassa – katso voimalan valvontakameravideo

Ukrainalainen ydinvoimaperaattori julkaisi hurjan videon: Risteilyohjus lentää aivan ydinvoimalan vierestä 1:15
MTV Uutiset Live näytti ohjusvideon lähetyksessä. Katso video yläpuolelta.

Venäläinen risteilyohjus tappoi kolme ihmistä Mykolaivissa. Valvontakamera näyttää, mitä iskua ennen tapahtui.

Ukrainalainen ydinvoimaoperaattori Energoatom on julkaissut viestintäsovellus Telegramissa videon, jossa näkyy venäläisen risteilyohjuksen pelottavan läheltä tapahtunut ohitus Etelä-Ukrainan ydinvoimala-alueen vierestä.

Videolta näkyy, kuinka ohjus kiitää äärimmäisen matalalla ja ohittaa ydinvoimalan päärakennuksen rakennuksia lähietäisyydeltä.

Ohjuksen lopullisena kohteena oli Mykolaivin kaupungin satama-alue ja iskussa sai surmansa kolme ihmistä, kertoo uutiskanava CNN.

Ydinvoimaloiden turvallisuudesta kova huoli

Ydinvoimaloiden turvallisuus on ollut tapetilla koko Ukrainan sodan ajan.

Venäjä on vallannut useita ydinvoimaloita, ja aiheuttanut suurta vaaraa räjähdyksin ja ammuskeluin voimaloiden lähialueilla.

Ukrainalaisessa Zaporizhzhjan ydinvoimala-alueella syttyi maaliskuussa mittava tulipalo Venäjän hyökkäyksen seurauksena. Laitosalueella syttynyt tulipalo oli ydinvoimalan koulutusrakennuksessa.

Suomen sätelytuvakeskus STUK on seurannut ydinvoimaloiden turvallisuutta tarkasti. STUKin pääjohtaja Petteri Tiippana kertoi MTV Uutisille maaliskuussa, että Venäjän toiminta ydinvoimala-alueilla on arvaamatonta ja kaikkeen pitää varautua.

– Vahingollista tai tahallista hyökkäystä ydinvoimalaitokseen ei voida poissulkea ja sen vuoksi tilannetta on seurattava ja oltava valmiina toimimaan jos tarve vaatii, Tiippana sanoi.

Katso video tapahtuneesta yläpuolelta.

Lue myös:

    Uusimmat