Venäjän maajoukkueella oma kokki mukana MM-kisoissa

Venäjän maajoukkue on päättänyt viedä mukanaan jalkapallon MM-kisoihin oman kokin ja runsaasti eväitä. Eväskassiin kuuluu olennaisena osana perinteinen venäläinen herkku, borch-keitto. Terveellinen punainen soppa on venäläisille heidän omien sanojensa mukaan "sielunruokaa".

Kaali, punajuuri, sipuli, portviini ja liha lähtevät siis mukaan kuukauden kestävälle pelimatkalle Japaniin. Asiasta kertoi Venäjän jalkapalloliiton varapuheenjohtaja Nikita Simonjan uutistoimisto Reutersille. -Borch-keitto on ruokaa jalkapalloilijan sielulle, kertoi Simonjan, joka lisäsi syöneensä sitä peliurallaan Neuvostoliiton aikaan.

Tänä vuonna joukkueen matkaan lähtee kuitenkin myös muita venäläisiä herkkuja kuten hunajaa, makeaa maitoa, tummaa leipää ja tietenkin kaviaaria. Pelaajille kelpaavan ruoan valmistamisesta huolehtii oma kokki Shakir Ratsakov. Venäläisillä ei ole kuitenkaan aina ollut omaa kokkia mukana. MM-kisoissa 1994 venäläiset pelaajat kyllästyivät San Franciscossa hotellinsa buffettiin siinä määrin, että pari pelaajaa ja joukkueen hieroja kokkasivat itse borch-keittoa koko joukkueelle. Kuuleman mukaan keitto ei ollut erinomaista, mutta hyvää kuitenkin. Sen avulla Oleg Salenko ampui nimittäin viisi maalia Kamerunin verkoon, mikä on MM-kisojen ennätys.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja