Mainos

Venäjän liikenneministeriön seurue ei tullut itärajalle

Venäjän liikenneministeri Nikolai P. Tsahia Suomeen seurannut valtuuskunta on perunut tulonsa itärajalle. Seurueen piti tutustua tänään Vaalimaan raja-asemaan ja vierailla myös Lappeenrannassa. Syytä käynnin peruuntumiseen ei ilmoitettu.

Liikenneministeri Tsah päätti Suomen-vierailunsa tänä aamuna, jolloin koko seurue palasi Moskovaan. Itäisen tullipiirin ylitarkastaja Esa Vuorinen kertoi saaneensa tiedon vierailun peruuntumisesta, mitä ei tarkemmin perusteltu.

Venäläiset rajamiehet vaikeuttavat tulliyhteistyötä

Suomen ja Venäjän tullihallintojen aloittama tehostettu tavarantoimitusohjelma juuttuu jatkuvasti venäläisiin rajamiehiin. Valion, Stockmannin ja Lehtikannan lasteja on käännytetty takaisin rekkajonojen hännille Vaalimaan vastaisella raja-asemalla. Sopimuksen mukaan Tedim-projektiin kuuluvien yritysten kuljetuksille kuuluisi etuajo-oikeus.

Ylitarkastaja Esa Vuorinen kertoi, että Venäjän rajavartiolaitos ei ole hyväksynyt yhteisprojektiin kuuluvaa tullitekniikan tehostamista ja pilottikokeilua, jossa sopimukseen kuuluvien yritysten toimitukset päätyisivät asiakkaille nopeutetussa aikataulussa. Rajamiehet ovat käännyttäneet Suomen tullin saattamia ja Tedim pilot -kylteillä varustettuja elintarvike- ja painotuotekuljetuksia takaisin jonoihin. Projektiin kuuluvien yritysten autoja on rajalla 5-10 päivässä.

Vuorisen mukaan Tedimin lopullisena tavoitteena on sähköiseen tullaukseen siirtyminen, jolloin asiakirjat vaihtuisivat tietokonetallenteella.
-Suomalais-venäläinen tullihallintotyöryhmä on parhaillaan koolla Novgoridissa, ja nämä ongelmat ovat siellä esillä, Vuorinen kertoi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.