Venäjän kohtalo hiihdon MM-kisojen osalta ratkesi

7:55
Katso videolta: Näin suomalaispäättäjät kommentoivat Venäjän ja Valko-Venäjän mahdollista paluuta kansainväliseen urheiluun.

Venäläisiä ja valkovenäläisiä hiihtäjiä ei nähdä ensi kuussa alkavissa Planican MM-kilpailuissa. Asian vahvisti Fisin pääsihteeri Michel Vion Ruotsin Viaplayn haastattelussa.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK tiedotti keskiviikkona, että venäläiset ja valkovenäläiset pääsevät tuleviin olympialaisiin neutraalin lipun alla. Kansainvälisellä hiihtoliitolla Fisillä on myös oma mahdollisuutensa seurata KOK:n linjaa.

Aiemmin ei ollut tiedossa, mikäli Fis pystyisi päättämään Venäjän ja Valko-Venäjän kohtalosta ennen MM-kisoja, mutta nyt pääsihteeri Vion on antanut selvän kannan.

– KOK:n päätökseen on erittäin helppo reagoida. Fis on päättänyt, että Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijat eivät saa kilpailla kaudella 2022-2023 ja tämä päätös tehtiin lokakuussa, Vion kertoi.

Vionin mukaan seuraava Fisin kokous on luvassa huhtikuussa. Sen vuoksi ei ole minkäänlaista mahdollisuutta, että venäläisiä ja valkovenäläisiä hiihtäjiä nähtäisiin MM-kisoissa.

– Ei ole minkäänlaista mahdollisuutta. Mitään tapaamista ei ole sovittu. Mitään päätöstä ei voida tehdä ennen MM-kisoja, Vion totesi.

Keväällä kaikki voi kuitenkin muuttua.

– Olemme aina sanoneet, että seuraamme KOK:n suosituksia. Toivottavasti tulemme tekemään niin, mutta minulla ei ole enempää sanottavaa ennen kevään kokousta, koska olemme tehneet päätöksen jo tämän talven osalta, Vion päätti. 

Planican MM-kilpailut käydään 22. helmikuuta - 5. maaliskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja