Venäjältä voimakas reaktio IIHF:n päätökseen – esittää kovan väitteen kansainvälisestä jääkiekosta

Venäjän jääkiekkoliitto vastustaa voimakkaasti maan sulkemista kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle.

Venäjän jääkiekkoliitto reagoi tiistaina Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n maanantaiseen päätökseen sulkea maa kansainvälisen jääkiekon ulkopuolelle. IIHF teki päätöksensä sen jälkeen, kun Venäjä oli aloittanut viime viikolla hyökkäyssodan Ukrainaa vastaan.

Venäjän jääkiekkoliiton julkaisemassa tiedotteessa päätöstä pidetään syrjivänä ja urheiluhengen vastaisena. Tiedotteen mukaan urheilun tarkoituksena on ollut ihmisten, maiden ja maanosien yhdistäminen erimielisyyksistä huolimatta. Tiedote väittää päätöksen aiheuttaman jääkiekkoyhteisön jakautumisen voivan viedä lajin kehitystä vuosikymmeniä taaksepäin.

Venäjän jääkiekkoliitto harkitsee valittavansa päätöksestä Urheilun kansainväliseen vetoomustuomioistuimeen CASiin.

IIHF päätti maanantaina, ettei Venäjä voi osallistua keväällä Suomessa pelattavaan jääkiekon miesten MM-turnaukseen. Samalla maalta vietiin oikeus järjestää vuoden 2023 nuorten MM-turnaus. Sulku kansainvälisestä jääkiekosta koskee kaikkia maajoukkueita, myös junioreita, kunnes toisin ilmoitetaan.

Maanantaina Suomen jääkiekkoliitto ilmoitti, että Venäjä potkitaan ulos myös neljän maan EHT-kiertueelta. Suomen, Ruotsin ja Tshekin jääkiekkoliitot päättivät asiasta yhteisesti. Kevään jäljellä oleviin turnauksiin etsitään neljättä osallistujamaata Venäjän tilalle. Ensi kaudesta lähtien tarkoituksena on saada mukaan kansainvälisessä rankingissä korkeimmalla oleva Euroopan maa.

Venäjä on suljettu ulos myös kansainvälisestä jalkapallosta Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan päätöksellä. Venäjän jalkapalloliitto vastustaa päätöksiä samansuuntaisin sanankääntein jääkiekkoliiton kanssa ja ilmoittaa harkitsevansa valitusta.

Kiovan vastarinta pitää pintansa, Harkovassa Venäjän pommitus kohdistui siviilikohteisiin – näin Venäjän hyökkäys viidentenä päivänä eteni 1:45
Kiovan vastarinta pitää pintansa, Harkovassa Venäjän pommitus kohdistui siviilikohteisiin – näin Venäjän hyökkäys viidentenä päivänä eteni.

Juttua muokattu 1.3.2022 kello 11.01. Lisätty tieto Venäjän jalkapalloliiton kommenteista.

Lue myös:

    Uusimmat