René Faselin pelko kävi toteen – "Sodalle ei ole sijaa urheilussa"

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF päätti sulkea Venäjän ja Valko-Venäjän kansainvälisestä jääkiekosta. IIHF:n entisen pitkäaikaisen puheenjohtajan René Faselin pelko kävi samalla toteen.

Venäläinen urheilusivusto Championat julkaisi Faselin kommentteja hiukan ennen IIHF:n maanantaina julkaisemaa päätöstä. IIHF päätti sulkea sekä Venäjän että Valko-Venäjän ulos toukokuussa Suomessa pelattavista jääkiekon MM-kisoista ja teki päätöksen myös vuoden 2023 nuorten MM-kisojen siirtämisestä pois Venäjältä. Sulku kansainvälisestä jääkiekosta koskee kaikkia maajoukkueita, myös junioreita, kunnes toisin ilmoitetaan. 

Fasel huomautti tätä ennen jo, että urheilun lajiliitot ovat sulkeneet venäläisurheilijoita kilpailuista. 

– Se ei ole urheilun idea, sodalle ei ole sijaa urheilussa, Fasel muotoili.

Ratkaisujen taustalla on Venäjän Ukrainaa vastaan jatkuvat sotatoimet.

Venäjä-myönteinen Fasel sanoi päivän olevan todella surullinen hänelle, ja hän piti hetkeä surullisena myös IIHF:n historiassa. Fasel kertoi, että urheilu on hänelle ihmisten tuomista yhteen.

– Ymmärrän, että ihmiset ovat tunteikkaita. Kaikki tämä on todella vaikeaa, tilanne Ukrainassa on todella dramaattinen. Mutta jos me tuhoamme urheilun, miten voimme tuoda ihmiset jälleen yhteen? 

Faselin mukaan "on todella surullista kuulla, mitä ihmiset haluavat tehdä".

– Jopa tällaisen jännitteen aikana mitä tänä päivänä on, urheilun täytyy kantaa rauhan viestiä ja yhdistää ihmisiä. 

Fasel kertoi eläneensä kylmän sodan aikana ja luonnehti, että tuolloin "pelattiin yhteen". 

Kiovan vastarinta pitää pintansa, Harkovassa Venäjän pommitus kohdistui siviilikohteisiin – näin Venäjän hyökkäys viidentenä päivänä eteni 1:45
Kiovan vastarinta pitää pintansa, Harkovassa Venäjän pommitus kohdistui siviilikohteisiin – näin Venäjän hyökkäys viidentenä päivänä eteni.

Lue myös:

    Uusimmat