NHL ilmaisi huolensa, seurat lisäsivät turvatoimiaan – venäläispelaajat ovat saaneet tappouhkauksia

Moni NHL:n venäläispelaajista on joutunut ikävään tilanteeseen kotimaansa aloittaman hyökkäyssodan jälkeen. Agentin mukaan osa heistä on saanut jopa tappouhkauksia.

NHL on ryhtynyt toimiin reagoidessaan Venäjän aloittamaan sotaan Ukrainassa. Liiga kertoi tiistaina paikallista aikaa katkaisseensa kaikki siteet venäläisiin yhteistyökumppaneihinsa ja muun muassa sulkeneen venäjänkielisen sivustonsa toistaiseksi.

Juttu jatkuu videon alla. 

Kiovan vastarinta pitää pintansa, Harkovassa Venäjän pommitus kohdistui siviilikohteisiin – näin Venäjän hyökkäys viidentenä päivänä eteni 1:45
Kiovan vastarinta pitää pintansa – näin Venäjän hyökkäys Ukrainaan eteni kriisin viidentenä päivänä 28. helmikuuta. 

Venäläiset pelaajat sen sijaan joistakin vaatimuksista huolimatta saavat jatkaa työtään normaalisti. NHL alleviivasi pelaajien edustavan liigassa omaa seuraansa kotimaansa sijaan.

Pannan antamisen sijaan NHL kertoi olevansa huolissaan venäläispelaajiensa terveydestä vallitsevassa tilanteessa.

–  Ymmärrämme, että heidät asetetaan perheineen äärimmäisen vaikeana asemaan, NHL kertoo lausunnossaan.

NHL:n lausunnolle lisätaustaa valaisee pelaaja-agentti Dan Milsteinin kanssa keskustellut TSN-kanavan kanadalaistoimittaja Darren Dreger, joka kertoi pelaajien saaneen "todellisia uhkauksia" sekä henkilökohtaisesti että sosiaalisessa mediassa.

Dregerin mukaan Milstein on pyytänyt omille asiakkailleen lisää turvaa Pohjois-Amerikassa.

Myös toinen NHL-toimittaja David Pagnotta raportoi Twitterissä kuulleensa venäläispelaajien saamista uhkauksista.

– Jotkut seurat ovat lisänneet turvatoimiaan tämän takia. Kuulin eilen illalla, että jotkut venäläispelaajat ovat saaneet vakavia tappouhkauksia yksityisviesteissä, Pagnotta kirjoittaa.

Julkisuudessa suurimman kritiikin kohteena on ollut Aleksandr Ovetshkin, jonka tiedetään olevan erittäin hyvissä väleissä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

Ovetshkin on kommentoinut Ukrainassa käytävää sotaa, mutta ei ole tuominnut Venäjän toimintaa siellä.

– Ei enää sotaa, kiitos. Sillä ei ole merkitystä, että ketkä ovat sodassa, Venäjä, Ukraina, muut maat. Uskon, että elämme maailmassa, jossa meidän täytyy elää rauhassa, Ovetshkin totesi.

Ovetshkin on kampanjoinut aiemmin Putinin puolesta ja perustanut muun muassa häntä tukeakseen urheiluväkeä yhteen koonneen Team Putinin.

– Hän on minun presidenttini. Mutta, en ole mukana politiikassa. Olen urheilija ja toivon, että kaikki loppuu pian. Se on vaikea tilanne molemmille osapuolille. Kaikki loppuu toivon mukaan. En kontrolloi tätä tilannetta, Ovetshkin huomautti.

Lue myös:

    Uusimmat