Venäjä vallannut uusia kyliä Ukrainassa

Venäjä sanoo vallanneensa Ocheretynen kylän Itä-Ukrainan Donetskin alueella, kertoo muun muassa Reuters.

Venäjän puolustusministeriön mukaan se on täysin "vapauttanut" Ocheretynen, joka sijaitsee 15 kilometriä luoteeseen Avdijivkasta, jonka venäläisjoukot valtasivat helmikuussa.

Ukrainan armeijan komentaja Oleksandr Syrskyi kertoi viime viikolla Ukrainan vetäytyneet kolmesta Donetskin alueen kylästä uusiin puolustusasemiin.

Huhtikuussa yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) totesi, että venäläishyökkäykset ovat onnistuneet iskemään Ukrainan rintamaan kolme kiilaa, joista Ocheretynen isku on selvästi syvin. 

Venäjä on keskittänyt alueelle neljä prikaatia eli noin vahvistetun divisioonan verran taisteluvoimaa.

Kyseiset prikaatit hyökkäävät kolmella eri alueella siten, että hyökkäyskärjet tukevat toinen toistaan. Ajatuksena on todennäköisesti murtautua ukrainalaislinjoista läpi ja saavuttaa Donetskin alueen länsiraja.

Venäjä on kyennyt etenemään myös Koillis-Ukrainassa Kupjanskista lounaaseen, missä se on vallannut Kotlyarivkan kylän, ISW toteaa.

Näkyykö Ukrainan saama aseapu rintamalla? 10:00

Näkyykö Ukrainan saama aseapu rintamalla?

Ukraina: Venäjä kärsii suuria tappioita

Ukraina sanoo Venäjän tehneen sunnuntain aikana yhteensä yli 120 hyökkäystä sen asemia vastaan. 

Venäjä menetti taisteluissa päivän aikana 1 040 sotilasta, viisi taistelupanssarivaunua, 34 panssariajoneuvoa ja 38 tykkiä, Ukraina väittää. Lukuja ei ole vahvistettu.

Viikonloppuna Britannian puolustusministeriö sanoi Venäjän menettäneen huhtikuussa keskimäärin 899 sotilasta joka päivä kaatuneina tai haavoittuneina Ukrainan sodassa. 

Brittiministeriön laskelmat ovat aikaisemmin perustuneet Ukrainan antamiin vahvistamattomiin väitteisiin venäläistappioista. Nyt se ei kertonut, käyttikö se samoja lukuja.

Myös useat sota-asiantuntijat uskovat Venäjän kärsivän kovaa hintaa hyökkäyksistään. Raskaiden tappioiden aiheuttamisesta huolimatta Ukraina ei ole kyennyt pysäyttämään Venäjän alkuvuodesta asti käynnissä olleita hyökkäyksiä. Varsinaisia läpimurtoja Venäjä ei ole saanut aikaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat