ISW: Venäjä siirtää eliittijoukkojaan – voi viitata Harkovaan hyökkäämiseen

Venäjä on koonnut 50 000 sotilasta Harkovan läheisyyteen, ukrainalaislähde väittää.

Venäjän armeijan kerrotaan siirtäneen 76. laskuvarjodivisioonansa pataljoonan Kurskin alueelle, kirjoittaa yhdysvaltalainen ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW).

ISW:n mukaan joukkojensiirto on osa Venäjän laajempaa operaatiota, jolla se pyrkii kasaamaan "operatiivisesti merkittävän" määrän joukkoja Ukrainan toiseksi suurimman kaupungin Harkovan läheisyyteen.

Näitä joukkoja Venäjä voi mahdollisesti tulevaisuudessa käyttää Harkovan kaupunkia ja Koillis-Ukrainaa kohti suuntautuvassa hyökkäyksessään.

Venäjä on keskittänyt joukkonsa omalle puolelleen rajaa. Vaikka Ukraina on tehnyt iskuja myös Venäjän kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisäpuolelle, on se hyvin harvoin iskenyt varsinaisia maajoukkoja vastaan.

Venäjä on kasannut noin 50 000 sotilasta Belgorodin, Kurskin ja Brjansk alueille, ukrainalaislähde väittää. Suurin osa näistä joukoista sijaitsee Belgorodin alueella, josta on lyhimmillään vain parikymmentä kilometriä Harkovan kaupungin laitamille.

ISW ja muut Ukrainan sotaa seuraavat tahot ovat toistuvasti kiinnittäneet erityistä huomiota Venäjän laskuvarjodivisioonien osien siirtelyyn, sillä ne ovat tyypillisesti paremmin koulutettuja ja varustettuja yksiköitä.

Venäjä onkin pitkin sotaa tupannut siirtämään laskuvarjojoukkojaan alueille, joita se pitää kulloisenkin rintamatilanteen kannalta kriittisenä. Toimintatapa on ollut nähtävissä sekä Venäjän hyökätessä että puolustaessa.

Venäjä pyrki sodan alkukuukausien aikana valloittamaan Harkovan, mutta epäonnistui siinä. Sittemmin Venäjä on pommittanut kaupunkia, mutta ei ole tehnyt uusia suuria maahyökkäyksiä sitä kohti.

Lue myös:

    Uusimmat