Mainos

Venäjä lupasi noudattaa tulitaukoa tarkasti

Presidentti Dmitri Medvedev on vakuuttanut Venäjän vetävän joukkonsa Georgiasta keskustelussa Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn kanssa.

Medvedev sanoi allekirjoittavansa tulitaukoesityksen ja maansa noudattavan sitä "omantunnontarkasti" puhelinkeskustelussa Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn kanssa, Ranskan presidentinkanslia kertoi myöhään perjantaina.

Georgian presidentti Mihail Saakashvili allekirjoitti EU:n ja Etyjin avustuksella laaditun tulitaukosopimuksen aiemmin perjantaina.

Myös Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on vakuutellut Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Ricelle Venäjän toimivan tulitaukosopimuksen mukaisesti. Ulkoministeri Rice soitti kollegalleen lentokoneesta matkalla Tbilisista takaisin Yhdysvaltoihin.

Georgiassa on edelleen raportoitu venäläisjoukkojen liikkeistä Georgian maaperällä itse konfliktialueen eli Etelä-Ossetian ulkopuolella.

Saakashvili on syyttänyt Venäjää "miehityksen" laajentamisesta ja sanoi venäläistankkien ilmestyneen Khasharin ja Borjomin kaupunkeihin, jotka sijaitsevat maan keskiosassa Etelä-Ossetian lounaispuolella.

Aiemmin silminnäkijät kertoivat venäläisen sotilassaattueen edenneen Gorista 45 kilometrin päähän maan pääkaupungista Tbilisistä.

Kyseessä on syvin Venäjän joukkojen tunkeutuminen Georgian maaperälle koko viime viikolla alkaneen kriisin aikana.

Saattueessa oli Reutersin silminnäkijöiden mukaan 17 ajoneuvoa ja parisataa sotilasta. Se pysähtyi Igoetin kylään.

Paikalle saapunut komentaja sanoi, ettei kyse ole hyökkäyksestä. Kenraalimajuri Vjatsheslav Borisovin mukaan yksikön tarkoituksensa oli erottaa keskenään taistelevat georgialaiset ja ossetialaiset siviilit.

-Ja pysäyttää bandiitit, hän sanoi toimittajille Igoetissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.