Mainos

Velkojen vuoksi lapsensa myrkyttäneet tuomittiin Ranskassa

Lapsensa myrkyttämällä surmanneet Marie-Helene Martinez, 29, sekä hänen puolisonsa Jean-Paul Steijns, 39, tuomittiin eilen ranskalaisessa tuomioistuimessa 20 ja 10 vuodeksi vankeuteen.

Martinez ja Stejins surmasivat kaksi lastaan syöttämällä heille annokset myrkytettyä pastaa.

Tuomiot olivat 30 vuotta lyhyempiä kuin mitä yleinen syyttäjä ja surmattujen lasten, kahdeksanvuotiaan Melissan sekä seitsemänvuotiaan Jasonin sukulaiset vaativat. Tuomioiden lukeminen saikin sukulaiset raivoihinsa oikeudessa.

- Kuole, kuole vankilassa, lasten täti huusi Martinezille, joka purskahti itkuun tuomion kuullessaan.

- Heidän olisi pitänyt saada elinkautinen tuomio. Kymmenen vuotta on liian vähän äidille, joka myrkyttää omat lapsensa, huusi puolestaan eräs toinen oikeusistuntoa seurannut sukulainen.

Oikeudenkäynnin alkaessa Martinez kielsi surmanneensa lapsiaan. Hän oli päivää ennen surmia saanut kuolleena syntyneen vauvan, jonka mätänevä ruumis löytyi myöhemmin parvekkeelta.

Pariskunta päätti myrkyttää lapsensa vuonna 2005 selviytyäkseen paremmin veloistaan.

Stejins, joka ei ollut lasten biologinen isä, kertoi oikeudessa vaimonsa suostutelleen hänet surmaamaan lapset. Oikeus katsoi kuitenkin, että kummatkin olivat syyllisiä murhaan ja että pariskunta oli suunnitellut surmat yhdessä.

(MTV3 – AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.