Mainos

Vattenfall korotti jälleen tarjoustaan Savon Voimasta

Ruotsalainen energiayhtiö Vattenfall jatkaa kamppailuaan pohjoissavolaisen Savon Voiman omistuksesta. Vattenfall on tehnyt Savon Voiman omistajakunnille uuden tarkennetun ostotarjouksen, jossa se lupautuu maksamaan yhtiön koko osakekannasta 1,1 miljardia markkaa.

Vattenfall perustelee uutta tarjoustaan saamillaan tiedoilla, joiden mukaan Savon Voiman ja Kuopion Energian fuusioneuvottelut eivät olisi edenneet kaikkien kuntaomistajien toiveiden mukaisesti. Tietoa fuusiohankkeen etenemisestä on luvassa huomenna, jolloin omistajakunnat kokoontuvat Kuopiossa.

Uusi tarjous on 70 miljoonaa markkaa suurempi kuin Vattenfallin edellinen tarkistettu tarjous, jonka kunnat hylkäsivät syyskuussa. Kuntien enemmistö asettui tuolloin tukemaan Savon Voiman ja Kuopion Energian fuusiovaihtoehtoa. Rakenteilla olevaan fuusioyhtiöön ovat tarjolla vähemmistöosakkaaksi englantilainen Eastern Group ja Espoon Sähkö Oy.

Vattenfall muistuttaa tarjouksensa olevan noin 65 miljoonaa markkaa suurempi kuin Eastern Groupin ja noin 135 miljoonaa markkaa suurempi kuin Espoon Sähkön tarjous. Vattenfall lupaa muun muassa rakentaa Iisalmeen noin 130 miljoonaa maksavan lämpövoimalan ja lisätä biopolttoaineiden käyttöä ja tukea alan tutkimusta.

Savon Voiman nykyisen siirtohinnan tason yhtiö lupaa jäädyttää kolmeksi vuodeksi, minkä jälkeen siirtohintoja nostettaisiin enintään maan yleisen hintakehityksen mukaan. Mahdolliset henkilöstömäärän sopeutukset Vattenfall lupaa tehdä ilman irtisanomisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.