Vatanen haluaa paikan NHL:stä: Ei sinne katselemaan lähdetä

Viimeisten kolmen kauden aikana SM-liigan tähtikaartiin noussut Sami Vatanen matkustaa tiistaina uusiin haasteisiin Kaliforniaan.

Ennen lähtöä puolustaja piipahti verestämässä muistoja myös lapsuuden maisemissaan, Halssilan kentällä Jyväskylässä.

– Tänne sitä pienenä tultiin aina saman tien, kun koulusta päästiin. Välillä saattoivat läksytkin jäädä tekemättä, kun tultiin suoraan tänne pelaamaan. Välissä oli treenit ja sitten tultiin vielä takaisin tänne. Kova vääntö oli vanhempien kanssa, että kuinka myöhään sai ulkona pelata, Vatanen tunnelmoi MTV3:lle.

Nyt takana on kolme SM-liigakautta, yhdet aikuisten ja kahdet nuorten MM-kisat. Seuraavana tavoitteena on murtautua Anaheim Ducksin NHL-miehistöön.

– NHL on jokaisen pelaajan unelma pienestä asti ja sitä se on ollut minullekin. Totta kai sitä haluaa heti myös pelaamaan, ei sinne katselemaan lähdetä.

– Anaheim on ollut pienestä asti sellainen joukkue, mitä olen seurannut ja katsellut Mestarit-elokuvia. Ja kun vielä Selännekin on pelannut siellä pitkään, niin se on varmasti joukkue, jota moni muukin suomalainen on seurannut, Vatanen kertoo.

"Totta kai johdolla on odotuksia"

Lähtökohtaisesti Ducksin miehistössä on kuusi puolustajaa marssijärjestyksessä jyväskyläläisen edellä, mutta vahvat kiekolliset avut voivat tarjota paikkaa pelaavasta kokoonpanosta.

– Totta kai seurajohdolla on odotuksia, koska minut sinne haluavat. Paikan päällä varmasti jutellaan sitten enemmän. Olen kuitenkin aina lähtenyt vain nauttimaan siitä hetkestä, mihin olen päässyt ja koittanut mennä joka vuosi uralla eteenpäin. Turha on miettiä liikoja, koska silloin peli hajoaa ja tulee hirveitä stressejä, miettii Vatanen.

Vatasen sopeutumista helpottavat Teemu Selänteen lisäksi myös Ducksin kaksi muuta suomalaispelaajaa, Saku Koivu ja Toni Lydman.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja