Vasta muutamaa kuukautta aiemmin adoptoitu rescuekoira pelasti uuden omistajansa hengen: "Se nuoli kasvojani ja yritti pitää minua hereillä"

Nopeaälyinen koira tajusi vetää sairauskohtauksen saaneen omistajansa kohti puhelinta.

Kuusivuotias rescuekoira, Sadie, oli omistajansa, Brianin, kanssa kotona New Jerseyssä joitain viikkoja sitten sitten, kun mies sairastui aivoverenkiertohäiriöön ja tuupertui lattialle.

Muun muassa uutissivusto Abc7 kertoo, että saksanpaimenkoira ei poistunut omistajansa viereltä, vaan nuoli tätä naamasta pitääkseen hänet hereillä ja onnistui jopa vetämään miestä huoneen poikki tämän kännykän luokse.

"Uskollinen koira"

Alun perin Sadie päätyi Brianin luo jouduttuaan ensin edellisen omistajansa luota Ramapo-Bergenin eläinsuojaan. Eläinsuoja kertoo Facebook-päivityksessään, että Sadie oli hämmentynyt eläinsuojaan saapuessaan. 

 – Sadie on uskollinen koira, mutta hermostunut ja suojeleva uusien ihmisten kanssa, ja siksi vaikea adoptoitava. Vain muutama kuukausi sitten Brian tuli Sadien elämään ja päätti adoptoida sen, eläinsuojan päivityksessä kerrotaan koiran taustoista.

Adoptiopäätös osoittautui täysin oikeaksi

Vaikka Sadien esittelytekstissä huomautettiin. että se oli erityisen hermostunut miesten seurassa, eläinsuojasta kerrotaan, että Brian tunsi erityisen yhteyden Sadien kanssa. Niinpä mies antoi Sadielle mahdollisuuden uuteen elämään. Päätös osoittautui täysin oikeaksi, sillä koira pelasti pian uuden isäntänsä hengen.

 – Ainoastaan Sadien ansiosta Brian pystyi soittamaan apua. Tällä kertaa Sadie antoi Brianille toisen mahdollisuuden elämään, eläinsuojasta todetaan.

"Iskä on turvassa ja tulossa kotiin"

Sadie pääsi Brianin sukulaisten hoiviin siksi aikaa, kun mies itse toipui kohtauksestaan kuntoutuskeskuksessa. Pari näki toisensa videopuhelujen välityksellä joka ilta eron aikana. Viime viikolla koira kuitenkin pääsi takaisin isäntänsä luo.

 – Sadie näki omin silmin, että sen iskä on turvassa ja tulossa kotiin, eläinsuoja hehkuttaa päivityksessään.

Päivityksessä kerrotaan, että koiran ja isännän tunteikas jälleennäkeminen tapahtui sen kuntoutuskeskuksen ulkopuolella, jossa Brian oli toipunut viime viikot.

"Se nuoli kasvojani ja yritti pitää minua hereillä"

Eläinsuojan julkaisemalla videolla Brian kertoo oman näkemyksensä tapahtumista. Mies kertoo adoptoineensa koiran lokakuussa 2020. Joulukuussa Brian sairastui koronavirukseen ja aivoverenkiertohäiriö iski tammikuussa 2021. 

 – En tajunnut, että sairastuin aivoverenkiertohäiriöön, koska nukuin. Kun heräsin yöllä käydäkseni vessassa, kaaduin suoraan maahan, enkä päässyt ylös. Sadie tuli juosten luokseni ja oli hyvin huolissaan. Se nuoli kasvojani ja yritti pitää minua hereillä. Kun kamppailin päästäkseni ylös, se huolestui entistä enemmän. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Brianille tuli mieleen, että hän voisi päästä ylös lattialta Sadieta apunaan käyttäen. Kun mies tarttui Sadieta kaulapannasta, koira tajusi vaistomaisesti isäntänsä mukaan peruuttaa ja vetää Briania näin mukanaan, jotta mies pääsi hankkimaan apua.

Mies vakuuttaa aikovansa käyttää loppuelämänsä antaakseen sankarikoiralleen parhaimman mahdollisimman elämän. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää koirista!

Astronautti palasi kotiin vietettyään 328 päivää – paluuta odottanut koira repesi liitoksistaan 0:59
Katso myös: Tämäkin koira pääsi näkemään omistajansa pitkän ajan jälkeen! Astronauttina toimiva omistaja palasi nimittäin kotiin vietettyään 328 päivää avaruudessa.

Lue myös:

    Uusimmat