Vasemmistonuoret ehdottivat Mannerheimin patsaan siirtoa – eivät halua pitää sotarikollista esillä: "Tämä oli tämmöinen aika räväkkä julkinen ulostulo"

Pöllöraati ruotii viikon kiinnostavimmat puheenaiheet 21:20
Aamun Pöllöraadissa keskuseltiin myös monista muista viikon puheenaiheista. Katso koko keskustelu tästä.

Vasemmistonuoret ehdottivat, että marsalkka Mannerheimin patsas pitäisi siirtää Helsingin keskustasta Suomenlinnaan. Syyksi he sanoivat, että he eivät halua pitää sotarikollista ja hirmutekoja esillä sillä tavalla kuten nyt.

MTV:n Uutisaamun Pöllöraadissa vieraillut Jouni Kemppainen oli sitä mieltä, että vasemmistonuoret lähtivät tilanteeseen hyvin kaukaa.

– Jos tämä nyt on osa tätä Yhdysvalloista, Englannista ja Belgiastakin alkanutta patsaiden kaatamista, niin jos tämä liittyy tähän muuviin, niin kyllä tämä on vähän kaukaa haettu, hän kertoi ajatuksistaan.

– Meillä Tampereellahan se lahtarikenraalin patsas on seitsemän kilometrin päässä keskustasta, Rosa Meriläinen tokaisi naureskellen ja jatkoi:

– Tämä on minusta ikään kuin hyvä symbolinen tapa keskustella siitä historiasuhteesta ja käydä asiaa läpi, mutta en osaa ottaa tätä aloitetta niin vakavasti, että sitä oltaisiin nyt sillä tavalla…

Epäiltiin julkiseksi tempuksi

Eeva Lehtimäki oli vakaasti sitä mieltä, että kyseessä on temppu, jolla saadaan julkista huomiota.

– Tämä oli ehkä tämmöinen tyypillinen nuorisojärjestön aika räväkkä julkinen ulostulo, hän sanoi.

– Voi sanoa, että todella korona-aika on ohi.

Lehtimäen mukaan Mannerheimista voi aina ammentaa uusia julkisuuskohuja ja nyt päällä on julkinen kiistely, josta hyötyvät kaikki sen osapuolet.

Lue myös:

    Uusimmat