Varovaisuutta liikenteeseen! Asfalttipäällysteet ovat nyt kovilla – voi tehdä pahaa jälkeä auton renkaalle ja vanteelle

Helsingin aurauskulut 23 miljoonaa euroa 2:11
Runsasluminen alkutalvi on hankaloittanut tieliikennettä. Helsingin aurauskulut 23 miljoonaa euroa.

Asfalttipäällysteet ovat nyt kovilla, joten ratissa on syytä varovaisuuteen, tähdentää Väylävirasto. Tiepäällysteet ovat vaurioituneet niiden iän ja huonon kunnon sekä jäätymisen, sulamisveden ja liikenteen kuormituksen yhteisvaikutuksena.

Alkutalvi on osoittautunut tieliikenteelle hankalaksi runsaiden lumimäärien vuoksi, sanoo Väyläviraston kunnossapito-osaston johtaja Magnus Nygård. Asfaltissa olevan reiän ei tarvitse olla suuri, kun siihen ajaminen kovalla vauhdilla voi tehdä pahaa jälkeä auton renkaalle ja vanteelle.

–  Jos asfaltti on haurasta tai siinä on halkeamia ennestään, tien pinnalle valuva vesi tunkeutuu sen sisään ja lämpötilan laskiessa pakkasen puolelle vesi jäätyy. Jäätynyt vesi laajenee ja irrottaa paloja asfaltista, Nygård toteaa.

Hankalin tilanne on silloin, kun lämpötila sahaa nollan molemmin puolin. Nyt maanteiden varrella on lisäksi paljon sulavia lumikasoja.

Väyläviraston (entinen Liikennevirasto) tieliikennejohtaja Pekka Rajala sanoo, että vahinkoja voi parhaiten välttää ennakoinnilla.

–  Pieni ajolinjan muutos voi auttaa, jos vauhti ei ole kova.

Tiepäällysteiden ongelmia, kuten kuoppia ja reikiä, koskevat huomiot kannattaa ilmoittaa ympäri vuorokauden Tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100.

Lue myös:

    Uusimmat