Vanhus kosketteli 9-vuotiasta takapuolesta uimahallissa Helsingissä – syytettiin myös toisen lapsen hyväksikäytöstä altaassa

4:42
TÄMÄ VIDEO EI HERKILLE: Aiemmin uutisoimme Vuosaaren uimahallissa sattuneesta tilanteesta, jossa lapsi oli hukkua.

Helsingin hovioikeus piti voimassa vuonna 1943 syntyneelle miehelle luetun tuomion lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Mies oli marraskuussa 2016 hakeutunut Helsingin Vuosaaren uimahallin porealtaassa 9-vuotiaan lähistölle ja kosketellut tätä takapuolesta uimapuvun päältä.

Alun perin mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa, missä miehen katsottiin syyllistyneen lapsen seksuaalisen hyväksikäyttöön. Rangaistukseksi mies määrättiin 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Tuomio tuli vuoden 2018 marraskuussa.

Käräjätuomion näyttönä oli muun muassa Vuosaaren uimahallin valvontakameravideo, jolla tuomion mukaan näkyi, miten mies lähestyi lapsia kosketusetäisyydelle heistä. Varsinaista kosketusta ei videolla näkynyt, mutta asiasta kertoi koskettelun uhriksi joutunut lapsi.

Syötettiin myös 10-vuotiaan hyväksikäytöstä

Samassa yhteydessä miestä syytettiin myös 10-vuotiaan koskettelusta, mutta hyväksikäyttösyyte kaatui siihen, ettei koskettelusta kertonut lapsi osannut luotettavasti kertoa, kuka häntä uimahallissa oli koskettanut.

Lapsen mukaan tilanteessa oli kaksi miestä, mutta hän ei osannut nimetä tekijää luotettavasti. Toinen tilanteessa olleista oli jutussa tuomittu seitsemänkymppinen mies.

Mies valitti saamastaan käräjätuomiosta Helsingin hovioikeuteen.

Puolustuksen mukaan mies ei ollut käyttänyt lasta hyväksi syytteessä väitetyllä tavalla.

Mies vetosi myös siihen, että mahdollinen kontakti lapseen oli joka tapauksessa ollut niin ”lyhyt ja niukka”, että rikoksen tunnusmerkistö ei täyttyisi. Miehen mukaan kyse oli enintään seksuaalisesta ahdistelusta.

Helsingin hovioikeus ratkaisi asian tänään. Se ei tehnyt muutoksia käräjäoikeuden tuomioon.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja