Vanhempi konstaapeli käytti noin 10-vuotiasta törkeästi hyväkseen – sai lähes 3 vuotta vankeutta ja ison laskun

2:29
Lapsia hyväksikäytetään paljon myös verkon välityksellä. Tällaista toimintaa koskevien nettivihjeiden määrä on kasvanut huomattavasti.

Vanhempi konstaapeli sai vankeustuomion hyväksikäytettyään pientä lasta Raahessa yli 10 vuotta sitten.

Mies oli kolme kertaa muutamien kuukausien ajanjaksolla tehnyt lapselle seksuaalirikoksia. Teot tapahtuivat jossain vuosina 2004–2006 Raahessa uhrin ollessa korkeintaan kymmenen vanha. Eräs rikoksista tapahtui saunassa.

Mies kiisti törkeän tekomuodon, mutta myönsi perusmuotoisen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön vuonna 2006. 

Mies vastusti viraltapanoa ja sotilasarvon menettämistä, koska teot olivat yli 15 vanhoja ja hän oli kertomansa mukaan ennen ja jälkeen teon hoitanut virkatehtäväänsä moitteetta.

Oikeus: Tietoinen pyrkimys käyttää lasta hyväksi

Oikeus katsoi miehen kolmella eri tekokerralla muun muassa nuolleen uhrin sukupuolielintä, liu'uttaneen penistään sitä vasten sekä painaneen peniksellä uhrin peräaukkoa. 

Hän on saanut teoissa siemensyöksyn. Uhri koki mieheen erityistä luottamusta tai oli tästä erityisen riippuvaisessa asemassa.

– Vastaaja on syyllistynyt kolmeen saman tyyppiseen vakavaan hyväksikäyttötekoon joidenkin kuukausien sisällä, mikä osoittaa tietoista pyrkimystä käyttää asianomistajaa seksuaalisesti hyväksi, oikeus arvioi.

Mies kertoi teoistaan kuulusteluissa, tuomio lyheni

Mies toimi vanhempana konstaapelina. Oikeus katsoi teon osoittaneen miehen sopimattomaksi kyseiseen virkaan, joten mies menetti sen, kuten myös kersantin sotilasarvonsa.

Mies oli esitutkinnasta lähtien kertonut tapahtumista oma-aloitteisesti. Oikeus päätti lieventää rangaistusta kolmella kuukaudella, koska mies myötävaikutti tutkintaan ja tuomioistuinkäsittelyyn kertomalla tapahtumista.

Vuonna 1965 syntynyt polisiimies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 2 vuoden 9 kuukauden vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin korvaamaan uhrille 8000 euroa kärsimyksestä ja 6500 euroa tilapäisestä haitasta. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Emme julkaise miehen nimeä tämän virka-asemasta ja raskaasta vankeustuomiosta huolimatta, sillä saamiemme tietojen mukaan on olemassa riski, että uhrin henkilöllisyys paljastuu miehen nimen paljastamisen myötä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja