Mainos

Vanhat lehdet käyttöön: taidetta seinille, tukea kengille

Kertyykö kotisi nurkkiin kasapäin vanhoja aikakauslehtiä, joiden kiikuttaminen paperinkeräyslootaan tuntuu välillä ylivoimaiselta tehtävältä? Vanhoille lehdille löytyy kyllä muutakin käyttöä: tässä 12 erilaista tapaa, kuinka hyödyntää lehdet vielä silloin, kun niiden pienimmätkin präntit on koluttu läpi.

Kengänvarret kuosiin

Vanhoista aikakauslehdistä saa hetkessä loihdittua mahtavat tuet pitkävartisiin saapikkaisiin. Kääri kaksi jämäkkää lehteä yhteen rullalle ja tunge ne saappaittesi varteen. Näin kenkien varret eivät retkota, vaan pysyvät siististi pystyssä – ja paremmassa kuosissa.

Vanhoja lehtiä voi hyödyntää myös varrettomissa kengissä. Tunge vanhoja aikakauslehtiä tai sanomalehteä kenkiisi etenkin, jos ne ovat joutuneet kesäsateen kastelemiksi. Näin ne säilyttävät muotonsa paremmin.

Reportaasitaidetta

Valitse lehdestä suosikkikuvareportaasisi, leikkaa ne irti ja kehystä kuvat. Ripusta kuvat seinällesi vierekkäin ja erittäin edullinen taide-elämys on taattu.

Meikit järjestykseen

Käytä lehdistä löytyviä kosmetiikkatuotteiden kuvia hyödyksesi järjestäessäsi meikkilaatikoitasi. Osta kotiisi halpoja säilytyslaatikoita ja liimaa niiden kylkeen kuvia huulipunista, luomiväreistä ja puutereista. Näin meikkisi pysyvät järjestyksessä ja tiedät varmasti, mistä mikin kosmetiikkatuote löytyy.

Lahjoita lehdet eteenpäin

Kysele, kiinnostaisiko lähikorttelissasi sijaitsevaa kahvilaa, terveyskeskusta, vanhustenkotia tai vaikkapa nuortentaloa ottaa vastaan vanhat lehtesi. Vaikka itse olet jo kolunnut lehtesi läpi, innokkaita lukijoita saattaa löytyä muualta. Älä kuitenkaan kiikuta lehtikasojasi julkisiin paikkoihin kysymättä asiaa etukäteen.

Inspiraatiotaulu

Revi lehdistä mielenkiintoisia kuvia, lauseita ja sanoja. Kokoa niistä inspiroiva kollaasi oman työpisteesi ilmoitustaululle.

Loihdi kuvakollaaseja

Hyödynnä omat tai lastesi taiteelliset lahjat, ja leikkele vanhojen lehtien sivuista hienoja kuvakollaaseja. Upealla kuvakokoelmalla voi piristää helposti sisustustakin: mikäpä olisi hauskempi yksityiskohta kuin vaikkapa kollaasilla päällystetty paperiroskis.

Lehtikasat vaihtoon

Ryhdy vaihtelemaan aikakauslehtiä kuukausittain ystäviesi kanssa. Kun sovitte etukäteen, mitä lehtiä lainaatte toisiltanne, säästätte kaikki sievoisen summan rahaa, kun kaikkien ei tarvitse tilata joka ikistä lehteä itselleen. Samalla saatte mainion tekosyyn tavata ystävienne kanssa useammin.

Etsi ostaja

Laita lehdet myyntiin ja kokeile, löytyisikö lehdillesi ostaja esimerkiksi netissä. Jos kätköistäsi löytyy vanhoja keräilyharvinaisuuksia, lehdet menevät melko varmasti kaupaksi, mutta jotakuta saattaa kiinnostaa ostaa esimerkiksi koko lehden koko vuosikerta kerralla.

Lehti muuntuu lahjapaperiksi

Säästä turhaa paperinkulutusta: jos tarvitset lahjapaperia, käytä lehtien kauneimmat sivut persoonallisen paketin kääräisemiseen.

Mukana pakkauspuuhassa

Käytä lehtien sivuja suojana pakatessasi tavaroita laatikoihin muuttaessasi tai ylipäänsä varastoinnissa.

Kirjekuoritaidetta

Jos satut harrastamaan vielä perinteisten kirjeiden kirjoittelua, askartele lehtien sivuista kirjekuoria. Taittele lehdestä irti leikattu sivu puoliksi niin, että toinen sivu on hieman toista pidempi. Näin saat taitettua ”ylimääräisen” paperin toisen sivun päälle sulkeaksesi lopulta kirjekuoren. Ennen kuoren sulkemista, liimaa sen sivureunat yhteen ja muista laittaa vielä itse kirjekin kuoren sisään.

Keräyslaatikko kutsuu

Kun et keksi lehdille enää mitään järkevää käyttöä, kiikuta ne lehtienkeräyslaatikkoon.

MTV3/www.hgtv.ca
Kuvat: MTV3 Oyj

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.