Vanhat autot halutaan kiertoon romutuspalkkion avulla – kampanja alkaa viikon päästä

Viikon päästä alkava romutuspalkkiokampanja tukee uuden auton ostajaa 1500 eurolla. Kampanjan aikana kuluttuja saa alennuksen uudesta autosta vietyään vanhan auton kierrätykseen.

Kampanjan tavoitteena on uudistaa Suomen autokantaa ja siten vähentää päästöjä sekä parantaa turvallisuutta. Moderni auto on jopa 50 prosenttia turvallisempi ja etenkin päästöiltään ympäristöystävällisempi kuin 90-luvun auto.

Romutuspalkkion saadakseen auto täytyy viedä kierrätykseen viralliseen vastaanottopisteeseen. Suomessa auton romutus on maksutonta ja valtuutetut vastaanottopisteet voi tarkistaa esimerkiksi Autokierrätyksen kotisivuilta www.suomenautokierratys.fi

Romutuspalkkiokampanja on voimassa 1.7.-31.12.2015 ja romutuksen sekä uuden auton tilaussopimuksen tulee ajoittua tälle välille. Romutettavan auton tulee olla vähintään 10 vuotta vanha henkilöauto ja romutuspalkkio myönnetään vain yksityishenkilöille.

Myös hankittavan auton täytyy täyttää tiettyjä ehtoja. 1500 euron alennuksen saa vain henkilöautoista, joiden CO2-päästöt ovat enintään 120 g/km, tai sen käyttövoimana toimii etanoli, metaani tai sähkö.

Lue myös:

    Uusimmat