Mainos

Vanhanen väläytti yleisen alv:n nostamista

Jos hallitus päättää kiristää veroja vielä tällä vaalikaudella, edessä on luultavimmin yleisen arvonlisäveron korottaminen 22 prosentista 25 prosenttiin. Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) sanoi, että se olisi siinä tilanteessa todennäköistä.

Vanhanen varoitteli keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Hämeenlinnassa, että kiristykset valtiontalouden vakauttamiseksi saatetaan aloittaa jo tällä vaalikaudella, ehkä vuoden kuluttua budjettiriihessä.

Vanhasen mukaan se olisi tehtävä ennen muuta kokonaisveroastetta nostamalla ja työuria pidentämällä. Kokoustauolla Vanhanen sanoi toimittajille, että todennäköinen kiristyskohde olisi yleisen arvonlisäveron nostaminen.

- Verotukseen palataan aikanaan. Ensin on käytävä perisaatekeskustelu ja valittava perusstrategia, ettei lähdetä leikkaamaan, vaan ollaan valmiista maksamaan veroilla tätä hyvinvointiyhteiskuntaa.

Vanhanen sanoi halunneensa tehdä selväksi, ettei nykyinen hallitus väistele vastuutaan talouden vakauttamisessa.

- Toimenpiteet eivät ole kiinni vaalikausista niin, että vain seuraava hallitus joutuisi kiristämään. Jos suhdannetilanne sallii, kiristävät toimet on aloitettava tällä vaalikaudella.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.