Mainos

Vanhanen saanee eron eduskunnasta

Perheyritysten liiton toimitusjohtajaksi siirtyvä entinen pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) saanee toivomansa eron kansanedustajan tehtävästä. MTV3:n uutisten tietojen mukaan edes pääoppositiopuolue SDP ei ole näillä näkymin vastustamassa eron myöntämistä.

Vanhanen itse sanoo ottaneensa huomioon senkin vaihtoehdon, että eduskunta ei myönnä hänelle eroa.

- Varoitin myös liittoa etukäteen, että eduskunta päättää, myöntääkö se eron.

Mahdollinen kielteinen päätös ei kuitenkaan peruuttaisi uutta työtehtävää. Vanhasen mukaan eduskunta ei voi kieltää töiden tekemistä, mutta ajankäyttö olisi haastavampaa uudessa pestissä ensimmäisten kuukausien aikana.

- Olisi itse asiassa hyvä, että syntyisi käytäntö, jossa eduskunnasta voisi - ainakin kauden loppupuolella - lähteä myös muihin tehtäviin.

Vanhasen paikan eduskunnassa on ottamassa espoolainen Seppo Särkiniemi.

Kiviniemi: Ei tullut täytenä yllätyksenä

Pääministeri Mari Kiviniemi (kesk.) kertoo, ettei Vanhasen uusi pesti tullut hänelle täydellisenä yllätyksenä.

- Tiesin, että hän harkitsee vakavasti siirtymistä pois politiikasta, mutta en tietenkään tiennyt tästä nimenomaisesta tehtävästä etukäteen.

Kiviniemi hyväksyy Vanhasen ratkaisun.

- Matti Vanhanen palveli isänmaata seitsemän vuotta yötäpäivää. Kyllä on aikakin jo, että hän saa itse päättää, mitä tekee.

Päänvaivaa puolueelle kuitenkin tulee, sillä Uudeltamaalta puuttuu nyt tärkeä ääniharava ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

- Siinä mielessä tämä on harmillista. Puolueen puheenjohtajana kannan huolta siitä, että meillä on edustava ehdokasjoukko eri puolilla maata. Joudumme tekemään töitä, että saamme Vanhasen aukon paikattua.

Kiviniemi on luottavainen sen suhteen, että Vanhanen saa eron eduskunnasta. Hänen mukaansa eduskunnasta on ennenkin siirrytty kesken kauden samantyyppisiin tehtäviin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.