Mainos

Vanhanen ihmettelee Shkupollin oleskelulupaa

Pääministeri Matti Vanhanen ottaa kantaa Sellon ampumatragediaan omassa blogissaan. Hänen mielestään syitä tähän tragediaan on syytä pohtia myös hallituksessa, vaikka sanookin tekojen "liittyvän puhtaasti miehen henkilökohtaisiin ihmissuhteisiin".

Vanhanen ihmettelee, kuinka Ibrahmin Shkupollin oleskelulupa jatkui, vaikka tälle ei rikkomusten vuoksi myönnetty Suomen kansalaisuutta.

- Minkälaisissa tapauksissa oleskelulupa voidaan peruuttaa ja onko oleskelulupaa seuraavilla riittävä tietopohja henkilön toiminnasta, Vanhanen kysyy.

Vanhanen pohtii MTV:n uutisten haastattelussa, että lyhyemmissä oleskeluluvissa peuuttamiskynnys on matalampi kuin pitkään oleskelleiden kohdalla. Hänen mielestään olisikin syytä pohtia onko raja kohdallaan.

- Kun sitä lakipykälää lukee niin siinä on jonkin verran tulkinnanvaraa mille kohtaa se raja asettuu. Minun mielestäni onkin syytä käydä tämänkin tapauksen jälkeen keskustelu siitä, onko se raja kohdallaan.

Hän miettii blogissaan myös sitä, voiko aselain tiukentamisella vaikuttaa luvattomien aseiden määrään. Vanhanen päättää bloginsa sanoihin:

- Minusta näyttää, että kyseessä oli pikemminkin ihmissuhteisiin liittyvä rikos kuin miehen ulkomaiseen alkuperään liittyvä kysymys, mutta on hyvä käydä läpi kysymys siitä, miten kotouttaminen oli onnistunut.

(MTV3)

Katso Matti Vanhasen puhelinhaastattelu (Kymmenen uutiset 3.1.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.