Mainos

Vanhanen: Hallitus pitää kiinni sosiaalituposta

Hallitus aikoo toteuttaa niin sanotun sosiaalitupon, vakuutti pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) eduskunnassa. Palkansaajajärjestöt ovat epäilleet asiaa.

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd.) sanoi eilen illalla, että sosiaalitupon toteuttamisesta ei ole saatu riittäviä takeita. Ihalainen esitti arvionsa sen jälkeen, kun palkansaajajohtajat olivat neuvotelleet Vanhasen kanssa.

Ammattiyhdistysliike jäi odottaman lisäselkoa erityisesti työttömyyseläkeputkesta, osa-aikaeläkkeestä ja vuorotteluvapaasta. Niihin tehtävistä muutoksista sovittiin osana sosiaalitupoa.

Hallituksen yllätyspäätös eläkeiän korottamisesta 63 vuodesta 65 vuoteen nostatti kiivaan väittelyn eduskunnan kyselytunnilla. Vasemmisto-oppositio vaati hallitusta perumaan päätöksen ja aloittamaan uudet neuvottelut puhtaalta pöydältä työmarkkinajärjestöjen kanssa. Sellaista lupausta ei pääministeriltä tullut.

Vanhanen perusteli hallituksen päätöstä muun muassa sillä, että eläkeikärajalla on merkitystä siihen, minkä ikäisiä työntekijöitä aletaan saneerata ulos työelämästä. Nyt sitä tehdään jo 59-vuotiaille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.