Vammojen riepottelema Huuhkajien kapteeni avoimena terveystilanteestaan: "Tämä on ollut turhauttavaa aikaa, yritän tehdä kaiken oikein" – antaa arvion toipumisestaan

8:23
Huomenta Suomen Vilttiketjussa keskusteltiin Huuhkajien Armenia-voitosta.

Huuhkajien kapteeni Tim Sparv palasi tiistain voitokkaan Armenia-ottelun jälkeen heti keskiviikkona Tanskaan. Seurajoukkuetasolla Midtjyllandia edustava Sparv oli tiistain ottelusta sivussa pohjevamman vuoksi.

Sparvin kiireelliselle paluulle Tanskaan oli selkeä syy.

– Minulla oli pieni pohjevamma, jonka vuoksi oli käytävä niin nopeasti kuin mahdollista joukkueen treenikeskuksella näyttämässä, miltä se (pohje) tuntuu. Iltapäivällä kävin vielä kuvauksissa, Sparv sanoo MTV Urheilulle.

– Pohje tuntuu hyvältä. Kyseessä ei ole mikään isompi vamma. Minun pitäisi olla viikon tai kymmenen päivän sisällä takaisin treenikentällä joukkuetovereiden kanssa.

Midtjylland kohtaa seuraavassa ottelussa kotikentällään maanantaina Randersin. Perjantaina on edessä vierasottelu Esbjergiä vastaan, jonka riveistä löytyvät suomalaispelaajat Pyry Soiri, Joni Kauko, Noah Nurmi ja Markus Halsti.

– Olisi kiva olla perjantaina jo mukana Esbjergiä vastaan, kun vastapuolella on aika monta suomalaispelaajaa. Voi olla kuitenkin, että se tulee liian aikaisin, Sparv pohtii.

Sparv myöntää, että matkustamisen ja otteluruuhkien keskellä terveenä pysyminen on ollut haastavaa.

– Tämä on ollut turhauttavaa aikaa, koska yritän tehdä kaiken oikein. Onko kyseessä sitten harjoittelu, palautuminen, valmistautuminen, ravinto, lepo. Yritän jatkuvasti löytää pieniä juttuja, jotka voisivat auttaa minua fyysisesti ja henkisesti, Sparv miettii.

Sparv oli ennen Bosnia-kamppailua pelannut edellisen kerran täydet minuutit syyskuun alussa Kreikkaa vastaan. EM-karsintaotteluiden välissä Sparv pelasi selkävaivan vuoksi seurajoukkueessa viidessä kamppailussa yhteensä vain 32 minuuttia. Keskikenttäpelaaja vahvistaa selän olevan nyt täysin kunnossa.

– Se on kyllä ärsyttävää, kun en ole tällä kaudella saanut sellaisia jaksoja, jolloin pystyisin jatkuvasti harjoitella ja pelata. Pitää kuitenkin sanoa, että se on osa urheilua. Tämä negatiivinen puoli on myös pakko käsitellä. Jos haluaa ammattilaisuran, ei voi koko ajan miettiä, miltä kroppa tuntuu. Luulen, että ura olisi silloin aika lyhyt.

– Minulla on jatkuvasti vammoja ja kroppaa särkee, mutta mielestäni on tärkeää pystyä pelaamaan myös silloin, kun sattuu. Se on mielenlaatuna urheilussa kaiken A ja O, Sparv linjaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja