Historiallisen Huuhkajat-ottelun liput nousseet huimaaviin hintoihin – Palloliiton edustaja: Tämä ratkaisee jäljellä olevien lippujen saajat

5:24
Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis kommentoi Liechtenstein-ottelun lipputilannetta MTV Uutiset Livelle.

Huuhkajat voi ratkaista historiallisen EM-paikan karsintalohkon toiseksi viimeisessä ottelussa marraskuun 15. päivä kotiottelussa Töölössä. Ottelun lippuihin on kohdistunut kova kysyntä.

Nettihuutokaupoissa ottelulippujen hinnat ovat nousseet jopa tuhansiin euroihin. Palloliiton myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Varis ei ole mielissään tilanteesta.

– Ei se tietysti mieltä ylentävä tilanne ole, mutta meillä ei tietenkään ole vapaissa markkinoissa siihen mahdollisuutta puuttua. Ihmiset tekevät lipuilla mitä haluavat, mutta harmillista se on toki, Varis sanoo MTV Uutiset Livelle.

– Lippuja tulee vielä hyvin, hyvin pieni määrä myyntiin. Uefan yhteistyökumppaneilleen varaamasta kiintiöstä saattaa vapautua pienenpieniä määriä myyntiin. Lähempänä ottelua saamme myös tietää esimerkiksi TV-kameroiden sijoittelusta, tämä saattaa myös vapauttaa joitakin lippuja saataville. Joka tapauksessa puhutaan maksimissaan pienestä kolmenumeroisesta määrästä.

Varis kertoo, että Liechtenstein on jo aiemmin ilmoittanut, ettei se tarvitse lainkaan vieraskannattajien sektoriin lippuja. Nämä liput vapautuivat ja menivät kaupaksi Huuhkajien faneille jo aiemmin.

– Puhutaan sadasta, ihan maksimissaan 200 lipusta. Voi olla myös, että puhutaan kymmenistä lipuista, Varis arvioi myyntiin tulevan lippumäärän haarukkaa.

Mainittu erä on tulossa myyntiin noin viikkoa ennen ottelua. Palloliitto tiedottaa Variksen mukaan kanavissaan asiasta noin vuorokautta aiemmin.

– Armenia-voiton jälkeen kysyntä on ollut valtaisaa, joten mitään kovin hyvää neuvoa lippua hankkiville on mahdoton antaa.

Palloliitto selvittää mahdollisuutta järjestää yleinen katselupaikka ottelulle stadionin ulkopuolella Helsingissä. Asiasta tiedotetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen ottelua.

Vapautuvien lippujen kohtalo on Variksen mukaan nopeuspeliä.

– Kyse on nopeudesta ja verkkoyhteyksistä. Liput vapautuvat myyntiin tietyllä kellonlyömällä Ticketmasterin verkkokauppaan. Sieltä nopeimmat poimivat ne, Varis sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja