Valvontakameravideo silmittömästä väkivallasta: Teinipoika hakattiin ilman syytä Seinäjoella

0:47
Video ei herkille: Teinipoika pahoinpideltiin rajusti Seinäjoella.

Seinäjoella tapahtunut törkeä pahoinpitely tallentui valvontakameravideolle. Videon tapahtumat toivat myöhemmin tuomion kahdelle nuorukaiselle, jotka olivat tapahtumien aikaan alaikäisiä.

Alaikäinen uhri pahoinpideltiin Seinäjoen lyseon pihalla lokakuussa 2021. 

Uhri jutteli koulun pihalla kavereidensa kanssa, kun kaksi ikätoveria kävi hänen kimppuunsa mitään sanomatta. Uhri retuutettiin maahan ja häntä pahoinpideltiin rajusti. 

Viime aikoina on puhuttu paljon nuorten tekemistä väkivallanteoista, ja videolla näkyvä tilanne on karu esimerkki tapauksesta, jossa teolle ei löydetty minkäänlaista järkevää selitystä.

Valvontakameravideo näyttää, että tekijät käyttivät teossa runsaasti voimaa. Maassa makaavaa uhria jopa potkittiin päähän. Tilanteessa olisi voinut käydä huonostikin, sillä oikeuden mukaan uhri selvisi lievin vammoin kenties siksi, että hän osasi suojata päätään käsillään.

Oikeus tuomitsi vuosina 2005 ja 2006 syntyneet tekijät 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä nuorena henkilönä. Kumpikaan ei osannut kertoa väkivallanteolle mitään syytä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja