Teinipoikaa potkittiin päähän koulun pihalla Seinäjoella – tekijät eivät osanneet kertoa mitään syytä

Kaksi nuorukaista tuomittiin nuorena henkilönä tehdystä törkeästä pahoinpitelystä Seinäjoella. Alaikäiset kaatoivat uhrin maahan koulun pihalla ja potkivat tätä päähän.

Väkivallanteko tapahtui Seinäjoen lyseon pihalla lokakuussa 2021.

Uhri oli koulun pihalla isommassa porukassa ja jutteli kavereidensa kanssa, kun kaksi ikätoveria juoksi paikalle etäämmältä ja kävi käsiksi mitään sanomatta.

Uhri retuutettiin maahan, minkä jälkeen häntä lyötiin ja potkittiin eri puolille kehoa ja päätä.

Poika veti kädet päänsä suojakseen ja meni sikiöasentoon, mikä saattoi suojata häntä vakavammilta vammoilta. Hän selvisi rajusta tilanteesta ruhjevammoin.

Tekijät alaikäisiä

Käräjäoikeudessa teosta syytettiin vuosina 2005 ja 2006 syntyneitä nuorukaisia. Kumpikin oli tapahtumien aikaan alaikäinen.

Nuorempi miehistä myönsi tapahtumat ja syytteen osittain. Hän kertoi pahoinpidelleensä uhria tönimällä, kaatamalla ja lyömällä tätä pari kertaa.

Vanhempi puolestaan kiisti syytteen kokonaan, mutta myönsi tönäisseensä paikalla jotain henkilöä. Hän väitti, ettei tiennyt kenestä oli kyse.

Nuoremman pojan mukaan myös vanhempi osallistui pahoinpitelyyn.

Käräjäoikeus perusti tuomionsa paitsi paikalla olleiden kertomuksiin, myös valvontakameratallenteeseen, joka näytti koko tilanteen. Videolla kaksi henkilöä pahoinpitelee maassa makaavaa uhria rajusti.

Ehdollista vankeutta

Käräjäoikeus tuomitsi nuoret törkeästä pahoinpitelystä nuorena henkilönä. Rangaistukseksi määrättiin 9 kuukautta ehdollista vankeutta kummallekin.

Vuonna 2005 syntynyt mies valitti tuomiosta Vaasan hovioikeuteen, joka ei kuitenkaan muuttanut ratkaisua, sillä varteenotettavaa epäilyä nuorukaisen syyllisyydestä ei jäänyt.

Hovissa kuultiin erästä tilanteen nähnyttä todistajaa. Hänen mukaansa nuorukaiset olivat ensin keskustelleet hiljaa toisilleen ja käyneet sen jälkeen hyökkäykseen.

Hovioikeudessa kummaltakin kysyttiin, miksi uhria oli pahoinpidelty. Kumpikaan ei osannut kertoa tapahtuneelle mitään selitystä.

9:30
Videolla asiantuntijat kertovat, mitä alaikäisten kasvavasta väkivallasta pitää ajatella ja mitä sille pitäisi tehdä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja