Valtteri Bottas vai George Russell? Mercedes-pomolta kryptinen vastaus valintaan

Lewis Hamiltonin ilmaistua halukkuutensa jatkaa F1-uraansa vielä ensi kaudesta eteenpäin, Mercedeksen valinta toisesta kuljettajasta pakottaa tallipomo Toto Wolffin tekemään valinnan Valtteri Bottaksen ja George Russellin välillä.

Hamilton kertoi torstaina Portugalissa suunnitelmistaan olla mukana myös ensi kaudella. Wolff kertoi paria päivää myöhemmin, että jatkosopimuksen pitäisi hoitua viime talvea kivuttomammin.

– Uskon, että olemme ihan hyvässä asemassa sen kanssa, Wolff vastasi, mutta kiisti neuvotteluiden vielä edes käynnistyneen.

– Välimme vahvistuvat vuosi vuodelta, ja nyt on aika antaa sille sysäys eteenpäin ja alkaa keskustella. Sen me teemme pian, hän lupasi.

Sen sijaan toisen kuljettajan valinta tuottaa Wolffille enemmän harmaita hiuksia. Williamsilla ajava brittilupaus George Russell on jo hetken aikaa horjuttanut Valtteri Bottaksen asemaa toisena Mercedes-kuskina.

Wolffin mukaan valinnan tekeminen kaksikon välillä on äärimmäisen vaikeaa.

– Toivottavasti se on joku aamu herätessäni selvä asia, Wolff totesi.

– Meidän täytyy katsoa kautta jonkun matkaa, että miten kisat sujuvat, ja sitten tulee varmaankin tuomion hetki. Tämä ei ole kovin tieteellinen vastaus, mutta ei minulla ole sellaista tällä hetkellä.

Bottas antoi lauantain aika-ajossa viimein suorituksen, jota Mercedes on häneltä koko alkukauden odottanut. Bottas oli ainoa, joka pystyi parantamaan aikaansa aika-ajojen toisesta osiosta kolmanteen siirryttäessä.

Wolffin mukaan on asioita, jotka puhuvat edelleen Bottaksesta kiinni pitämisen puolesta, vaikka Russellissa on selvästi potentiaalia tulevaisuuden huippunimeksi.

– Valtteri on ollut hyvä monenlaisilla radoilla. Häneltä löytyy vauhtia. Hän on todella nopea. Kaikki edellytykset ovat olemassa. Hän pystyy kanavoimaan sen oikein, ja hän teki niin tänään. Hän tekee niin huomennakin. Hän on taas mukana taistelussa, ja toivottavasti se jatkuu niin, Wolff kommentoi.

Päätöksen takarajaksi hän sanoi C Morelle Imolan GP-viikonlopun yhteydessä "kesän lopun".

Lue myös:

    Uusimmat