Lewis Hamilton esitti vahvan vihjauksen tulevaisuudestaan – poikkeuksellinen lupaus kadutti jo seuraavana aamuna

1:13
Tämä harvinainen virhe oli pilata Lewis Hamiltonin kisasuorituksen Imolassa, mutta hän onnistui vielä nousemaan toiselle sijalle.

Lewis Hamiltonin nykyinen sopimus Mercedeksen kanssa on vain yhden vuoden mittainen, mutta 7-kertainen maailmanmestari sanoi Portugalin GP:n alla suoraan, että suunnittelee jatkavansa uraansa vielä ensi vuonnakin.

Hamilton osallistui kaksi viikkoa sitten Imolassa ajetun kilpailun jälkeen Pirellin rengastesteihin. 36-vuotias britti ei yleensä ole järin innokas testaaja GP-viikonloppujen ulkopuolella, mutta tällä kertaa hän sanoi jääneensä testeihin vapaaehtoisesti.

Hamilton testasi viime viikon alussa Mercedeksen kahden vuoden takaisella W10-autolla Pirellin 18-tuumaisia prototyyppirenkaita. F1-sarjassa käytettävien renkaiden koko muuttuu nykyisestä 13-tuumaisesta 18-tuumaiseen ensi kaudella.

– En koskaan ilmoittaudu vapaaehtoiseksi testaamaan, ja tämä oli todennäköisesti yksi ensimmäisistä kerroista, kun toimin toisin. Kaduin sitä välittömästi, kun heräsin aamulla. Ajattelin vain, että voi luoja, Hamilton sanoi Portugalissa Motorsport Weekin mukaan.

– No ei. Oikeasti se on hyvä rata testaamiseen, joten nautin päivästä, ja sääkin oli hyvä.

Hamilton antoi myös toisen syyn poikkeukselliselle innokkuudelleen, ja se syy on samalla toistaiseksi vahvin vihjaus sen puolesta, että hän jatkaa F1-sarjassa myös 2022.

– Suunnittelen olevani täällä ensi vuonna, ja haluan auttaa Pirelliä luomaan yhä paremman tuotteen. Se on jotain, mitä me kaikki kuljettajat olemme toivoneet.

– Minulle oli tärkeää nähdä rengas ja arvioida sitä sekä sitä, mitkä lähtökohdat ovat ja missä voin auttaa, että renkaissa olisi yhä enemmän mekaanista pitoa ja vähemmän kulumaa.

Pirellin suunnitelmissa on ajaa tämän vuoden aikana kaikkiaan 28 testipäivää yhdeksän eri tallin kanssa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja