Valtteri Bottas ottaisi poikkeustavan heti vakiokäyttöön F1:ssä – Lewis Hamilton näki asian hyväksi myös ilmaston kannalta

Tavallisesti parhaat taustatyöt kisaviikonloppuun tekevän Mercedes-tallin molemmat kuljettajat olivat yhtä mieltä siitä, että F1-kisat voitaisiin jatkossa viedä läpi aina kahdessa päivässä.

Ajoviikonloppu Saksan Nürburgringillä typistyi kahteen päivään, kun sumu esti harjoitusten järjestämisen kokonaan perjantaina.

Seuraavaksi kahden päivän viikonloppua kokeillaan loka-marraskuun vaihteessa Italian Imolassa, johon saapumista varten tiimeille järjestettiin ylimääräinen matkustuspäivä. Näin ollen sielläkään ei ajeta perjantaina ollenkaan.

– Minun mielestäni tällä hetkellä tässä sarjassa on liikaa harjoittelua viikonlopun aikana, Valtteri Bottas sanoi suoraan MTV Urheilun haastattelussa.

Pitkistä perjantaiharjoituksista on kaikille talleille huomattavasti hyötyä, mutta juuri Mercedeksen kohdalla virheet pystytään ajan kanssa karistamaan matkasta laajojen analysointiresurssien takia.

– Kaksi pitkää harjoitusta perjantaina ja vielä yksi lauantaina, niin kaikki pääsevät siihen omaan optimiinsa ajamisen ja auton säätöjen kanssa.

– Mutta kun on yksi harjoitus, niin tulee enemmän vaihtuvuutta: joku tiimi löytää hyvät säädöt, joku ei. Joku kuski löytää vauhdin nopeasti, toinen ei. Se on ihan kivaa vaihtelua, Bottas näkee.

Bottas ennakoi jo perjantaina, että hänellä saattoi olla itsellään paikka iskeä tallikaveriaan Lewis Hamiltonia vastaan poikkeuksellisen valmistautumisen takia. Näin oli käydäkin, kunnes paalupaikalta aloittaneen suomalaisen kisa otti vikasuunnan lukkojarrutuksen ja myöhemmin moottoririkon takia.

Kisan voittanut Hamilton totesi tilanteen olevan kaikille sama. Luontokin kiittää.

– Rakastan ajamista, mutta tästä tulee paljon positiivistakin. Ensinnäkin 20 autoa ajaa 22 päivää vähemmän ympäri rataa saastuttamassa ilmaa ja planeettaa.

– Toiseksi tämä teki viikonlopun niin vaikeaksi meille. Normaalisti perjantaista saa tonneittain tietoa säädöistä, ja jos olet jostain jäljessä, sinulla on aikaa ottaa muut kiinni. Lauantaista aloittamalla sitä ei ole, hän myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja