Valtteri Bottas ihmeissään Viaplaylla: "Jotain isompaa vialla"

Alfa Romeon Valtteri Bottaksella oli vaikea päivä Azerbaidzhanin aika-ajoissa. Suomalainen jäi sijalle viisitoista, eikä hän saanut autoaan missään vaiheessa kunnon kyytiin.

Bottas joutui lähtemään aika-ajoon haastavista asetelmista surkean harjoitussession jälkeen.

– Vikassa harjoituksessa oli jarrujen kanssa ongelmia ja oli vaikea löytää luottoa, Bottas kertasi Viaplayn lähetyksessä.

Itse aika-ajossa näytti siltä, että suomalainen jää ensimmäiseen osioon. Jostain Bottas onnistui kuitenkin kaivamaan tarvittavan vauhdin, vaikka viimeisellä Q1:n kierroksella radalla oli hurja ruuhka.

– Se meinasi mennä vähän tiukille. Olin ihan liian lähellä edellä olevaa autoa, mutta ei ollut paljon mahdollisuuksia, suomalainen sanoi tilanteesta.

Pito puuttui

Q1-osion viimeinen nopea kierros jäikin päivän ainoaksi valopilkuksi Bottaksen osalta.

– En tiedä olisiko renkaista tai jostain. Ekalla kierroksella ei ollut ikinä oikein pitoa.

Alfa Romeon autoihin asennettiin uusia osia, mutta sekään ei tuonut vauhtia.

– Ne (osat) oli kummassakin autossa ihan samat. Teoriassa pitäisi olla selkeästi parempi, mutta eivät kierrosajat ainakaan vakuuttaneet, suomalainen manasi.

– Uskon, että on jotain isompaa vialla. Ehkä jos renkaat ei toimi kunnolla, niin siinä voi sekunnin helposti ottaa takkiin. Ehkä se on joku tämmöinen juttu.

Bottas oli kuitenkin luottavainen kilpailun suhteen, vaikka tänään olikin ongelmia.

– Kyllä me eilen nähtiin, että kisavauhti on hyvää. Uskon, että tänään iso ongelma oli vaan se, ettei saanut pitoa yhdelle kierrokselle.

Lue myös:

    Uusimmat