Valtteri Bottas aikoo lykätä Lewis Hamiltonin juhlia: "Yritän olla miettimättä liikaa"

Valtteri Bottas pystyy siirtämään Lewis Hamiltonin seitsemännen MM-tittelin varmistamista eteenpäin ainoastaan saavuttamalla Turkissa kahdeksan pistettä tallikaveriaan enemmän. Hän ei kuitenkaan aio miettiä MM-pisteitä viikonloppuna.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas on pudonnut neljä kisaa ennen kauden loppua jo 85 pistettä Hamiltonin taakse. Mestaruustaistelun kääntäminen vaatisi jo useammankin ihmekäänteen, mutta suomalainen aikoo keskittyä Istanbulissa vain omaan tekemiseensä.

– Tämä on vain yksi kisa. Pisteet ovat nyt mitä ovat, ja yritän antaa kaikkeni. Haluan vain voittaa kisan. Yritän olla miettimättä liikaa, Bottas kommentoi torstaina Istanbulissa.

– Yritän tietysti viivyttää hänen mestaruuttaan mahdollisimman pitkään. Se on varmaa, hän lisäsi.

Käytännössä Bottas voisi Hamiltonin suorituksesta riippumatta siirtää kamppailun Bahrainiin voittamalla kisan ja ajamalla päälle lisäpisteen nopeimmasta kierrosajasta. Jos taas Bottas jää toiseksi, Hamiltonille riittäisi nelossijakin mestaruuden sinetöimiseen.

Bottakselle on tässä kohtaa tärkeämpää saada kauden lopusta mahdollisimman paljon oppia ja onnistumisia ensi vuoteen.

– Tämä ei tosiaan ole ollut minun kauteni. Asiat eivät vain ole menneet toivomallani tavalla, mutta minun pitää katsoa myös positiivisia juttuja ja ottaa ne asiat mukaan ensi kauteen. Ensin täytyy kuitenkin ajaa kausi loppuun ja toivoa, että päätän sen vahvasti.

Lue myös:

    Uusimmat