F1-mestari latasi säälimätöntä tekstiä Valtteri Bottaksesta – haluaisi nähdä Hamiltonin rinnalla yllätysnimen: "Luulen, että hän pystyisi satuttamaan Lewisiä"

Vuoden 2009 F1-maailmanmestari Jenson Button uskoo, että Lewis Hamiltonin mestaruusmarssi voi päättyä vasta silloin, kun britti saa rinnalleen nykyistä vaativamman tallikaverin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Turkin GP suorana 13.-15.11.
Pe: harjoitukset klo 9.55 ja 13.55.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 13.55, ennakkotunnelmat klo 13.00
Su: Turkin GP klo 12.05, ennakkotunnelmat klo 11.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Button uskoo, että muutamat muut kuljettajat pystyisivät ajamaan Hamiltonin paljon ahtaammalle kuin Valtteri Bottas, mikäli saisivat ajaa britin kanssa samanlaisella autolla.

Vuoden 2009 maailmanmestari toki tietää, mistä puhuu, sillä hän on Nico Rosbergin lisäksi ainoa kuljettaja, joka on onnistunut lyömään Hamiltonin ajaessaan tämän kanssa samassa tallissa.

Button ja Hamilton ajoivat yhdessä McLarenilla vuosina 2010–2012, ja Button onnistui lyömään Hamiltonin 43 pisteellä kaudella 2011. Kaudella 2010 Hamilton oli 26 pistettä ja kaudella 2012 kaksi pistettä maanmiestään etevämpi. 58 yhdessä ajettua kilpailua Hamilton vei nimiinsä lukemin 32–26.

Button myöntää, että ajat olivat tuolloin toisenlaiset.

– Hän oli aina minua nopeampi aika-ajoissa. Olin muutaman kerran häntä nopeampi, mutta se ei ollut mitään verrattuna siihen, mitä usein hän voitti minut. Mutta kilpailussa aloin päästä omalle mukavuusalueelleni. Tiesin, miten toimia auton, renkaiden ja strategian kanssa, erityisesti poikkeusolosuhteissa, Button sanoi taannoin The Collecting Cars -podcastissa Racefans-sivuston mukaan.

– Nykypäivän Lewis on eri Lewis kuin se, jota vastaan minä ajoin. Silloin Lewis oli salamannopea aika-ajoissa, samanlainen, mihin Valtteri pystyy. Hän oli nopea myös kilpailuissa mutta teki usein virheitä eikä aina ymmärtänyt, miten päästä paikasta toiseen mahdollisimman nopeasti. Hän yritti ajaa jokaisen kierroksen mahdollisimman nopeasti, tuhosi renkaansa, käytti liikaa polttoainetta tai valitsi väärän strategian. Nyt tilanne on täysin toinen. Hän ei tee enää niin, osittain siksi, ettei hänellä ole Rosbergia tai Max Verstappenia rinnallaan puskemassa.

Neljättä vuottaan Mercedeksellä ajava Bottas on tilastojen valossa kiusallisella tavalla jumissa Rosbergin ja Verstappenin rinnalla. Hän on voittanut vuosina 2017–2020 kaikkiaan yhdeksän F1-osakilpailua; yhtä monta kuin Rosberg voitti pelkästään mestaruuskaudellaan 2016 ja yhtä monta kuin Verstappen on voittanut Red Bullilla, joka on ollut valtaosan hollantilaisen F1-urasta sarjan kolmanneksi paras talli.

Hamilton on voittanut neljän viime kauden aikana 40 osakilpailua.

– Voi vain sanoa, että Lewis on tehnyt parasta mahdollista työtä ja talli on ollut fantastinen. Heitä ei ole voitettu koko hybridiaikakaudella, ja Lewis on voittanut yhtä vaille kaikki mestaruudet. Enkä näe minkään muuttuvan. Tämä jatkuu niin kauan, kunnes hän lopettaa tai saa rinnalleen tallikaverin, joka pystyy oikeasti haastamaan hänet, Button sanoo Motorsportin mukaan.

– Hän tarvitsee haastetta. Muuten hän vain jatkaa samaa rataa ja voittaa mestaruudet. Hän tarvitsee jonkun, joka haastaa hänet ja Mercedeksen. Tallia ei voi syyttää, koska he pääsevät helpommalla, kun toinen kuljettaja on toista nopeampi. Tiedän, että Valtteri on toisinaan edellä aika-ajoissa, mutta kisavauhdissa hän ei ole lähelläkään Lewisiä.

Button uskoo, että vain Verstappen, Ferrarin Charles Leclerc tai Renault’lta McLarenille siirtyvä Daniel Ricciardo voisivat tällä hetkellä haastaa Hamiltonin, mikäli saisivat ajaa tämän rinnalla toista Mercedestä

– En usko, että George Russell on vielä valmis taistelemaan Lewisiä vastaan. Ei ole montaa sellaista kuljettajaa, jotka olisivat. Max, Charles ja Daniel – siinä se. Mielestäni he voisivat haastaa hänet.

Mainitsemastaan kolmikosta Button nostaa yllättäen esiin Ricciardon.

– Haluaisin todella nähdä Danielin ajavan Lewisiä vastaan. Luulen, että hän pystyisi satuttamaan Lewisiä henkisesti. Hän olisi nopea ja nauraisi vain kaikelle. Hän on aina niin rento, jalat maassa oleva persoona, ja tiedän, että sellainen on monille kuljettajille vaikeaa.

Lue myös:

    Uusimmat