Valtteri Bottaksen tyhjentävä vastaus asettaa Lewis Hamiltonin ja Mercedes-johdon väittämät erikoiseen valoon: "Mielestäni se on aika simppeli"

Valtteri Bottas kertoo saaneensa Mercedekseltä tarkat tiedot siitä, missä Sotshin radalla saa tehdä harjoituslähtöjä F1-viikonlopun aikana. Rikkeestä rangaistun Lewis Hamiltonin ja tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan sellaisia ohjeita ei kuitenkaan kilpailunjohdolta tullut.

Hamilton menetti paikkansa Venäjän GP:n kärjessä, kun tuomaristo mätkäisi hänelle kaksi viiden sekunnin aikarangaistusta pian kisan alun jälkeen.

Tuomaristo, johon kuului myös Mika Salo, näki Hamiltonin syyllistyneen kahteen väärästä paikasta tehtyyn harjoituslähtöön. Hamilton pysähtyi kahteen kertaan varikkosuoran jälkeiselle kiihdytyskaistalle, minkä seurauksena useampi kuski joutui väistämään häntä.

Hamilton kyseenalaisti jo kisan aikana rangaistuksen sääntöjenmukaisuuden. Tallipäällikkö Toto Wolff puolestaan väitti, ettei FIA:n kilpailunjohtaja Michael Masilta tullut mitään tarkkaa tietoa oikeasta paikasta harjoituslähtöjen tekemiseen.

Valtteri Bottas on toista mieltä.

– Meillä on aina tarkka palaveri siitä, että missä tehdään harjoituslähdöt. Tiimi näyttää selkeät paikat, että tässä tehdään, ja minä tein siinä harjoituslähdöt, Bottas toteaa MTV Urheilulle.

– Minun mielestäni se on aika simppeli, hän tokaisee.

Hamilton pääsi starttaamaan kisaan paalupaikalta. Hän kuitenkin joutui suorittamaan kymmenen sekunnin aikarangaistuksen ainoalla varikkokäynnillään. Pian ero oli kuitenkin jo yli 20 sekuntia Bottaksen hyväksi. Suomalaiskuski muistuttaa, ettei tuollaista eroa selitetä pelkällä Hamiltonin rangaistuksella.

– Kuulin kisan aikana siitä, joskus kisan alkuvaiheessa. Uskon, ettei sillä oikeasti ollut kauheasti merkitystä.

– Siinä kun Lewis pysähtyi ja minä olin johdossa, pystyin aika hyvän eron tekemään, joten en usko, että se olisi lopputulokseen kauheasti vaikuttanut. Ehkä hän olisi voinut toinen olla, Bottas pohtii.

Hamilton jäi kisassa kolmanneksi. Red Bullin Max Verstappen oli toinen, muttei pystynyt mitenkään haastamaan Bottasta voittotaistelussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja