Toto Wolff väittää: Lewis Hamilton on syytön – "Niin kaukaa haettua"

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan hänen johtamansa talli ja Lewis Hamilton eivät tehneet mitään väärää Venäjän GP:n alla. Hamiltonille tuomittiin 10 sekunnin aikarangaistus, kun hän teki kaksi lähtöharjoitusta väärästä paikasta. Wolff osoitti syyttävän sormensa kansainvälisen autoliiton FIA:n suuntaan.

FIA:n tuomaristo näki, että Hamilton teki kaksi lähtöharjoitusta niille suunnatun alueen ulkopuolelta. Hamiltonille tuomittin 5+5 sekunnin aikarangaistukset.

Näiden myötä Hamilton tipahti joukon keskivaiheille. Hän jäi kisassa kolmanneksi.

Asiaa käsiteltiin sunnuntain GP:n alla. Wolffin mukaan hän ja Mercedeksen urheilujohtaja Ron Meadows kävivät tapaamassa tuomaristoa.

– He sanoivat, että hän (Hamilton) ei ollut oikeassa paikassa. Kilpailujohtajan ohjeissa ei ollut mitään mainintaa, että mikä oikea paikka on. Eikä sitä lue säännöissä. Joten emme lainkaan allekirjoittaneet noita rangaistuksia, Wolff sanoi.

– En ole tyytyväinen rangaistuksiin, koska ne ovat niin kaukaa haettuja. Arvostan tuomareita, mutta noiden suhteen emme voi olla samaa mieltä.

Wolff viittasi siihen, ettei FIA:n kilpailujohtajan Michael Masin ohjeissa kerrottu tarkkaan sitä, mistä harjoituslähdöt pitäisi tehdä. Wolffin mukaan ohjeissa oli mainittu vain, että lähdöt pitää tehdä varikkomuurin valojen jälkeen oikealta puolelta.

– Ja niin hän myös teki, Wolff väitti.

Tuomaristo vetosi siihen, että Hamilton teki kaksi harjoituslähtöä aivan väärästä paikkaa.

Wolffin mukaan Hamilton ei saanut asiassa minkäänlaista hyötyä.

– Asiat eivät mene aina mustavalkoisesti ja säännöissä on tulkinnan varaa, Wolff totesi.

Video Hamiltonin sääntörikkeistä näkyy jutun yläreunasta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja