F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Toto Wolff väittää: Lewis Hamilton on syytön – "Niin kaukaa haettua"

1:22
Videolla kuvaa Lewis Hamiltonin sääntörikkeistä.

Mercedeksen tallipäällikön Toto Wolffin mukaan hänen johtamansa talli ja Lewis Hamilton eivät tehneet mitään väärää Venäjän GP:n alla. Hamiltonille tuomittiin 10 sekunnin aikarangaistus, kun hän teki kaksi lähtöharjoitusta väärästä paikasta. Wolff osoitti syyttävän sormensa kansainvälisen autoliiton FIA:n suuntaan.

FIA:n tuomaristo näki, että Hamilton teki kaksi lähtöharjoitusta niille suunnatun alueen ulkopuolelta. Hamiltonille tuomittin 5+5 sekunnin aikarangaistukset.

Näiden myötä Hamilton tipahti joukon keskivaiheille. Hän jäi kisassa kolmanneksi.

Asiaa käsiteltiin sunnuntain GP:n alla. Wolffin mukaan hän ja Mercedeksen urheilujohtaja Ron Meadows kävivät tapaamassa tuomaristoa.

– He sanoivat, että hän (Hamilton) ei ollut oikeassa paikassa. Kilpailujohtajan ohjeissa ei ollut mitään mainintaa, että mikä oikea paikka on. Eikä sitä lue säännöissä. Joten emme lainkaan allekirjoittaneet noita rangaistuksia, Wolff sanoi.

– En ole tyytyväinen rangaistuksiin, koska ne ovat niin kaukaa haettuja. Arvostan tuomareita, mutta noiden suhteen emme voi olla samaa mieltä.

Wolff viittasi siihen, ettei FIA:n kilpailujohtajan Michael Masin ohjeissa kerrottu tarkkaan sitä, mistä harjoituslähdöt pitäisi tehdä. Wolffin mukaan ohjeissa oli mainittu vain, että lähdöt pitää tehdä varikkomuurin valojen jälkeen oikealta puolelta.

– Ja niin hän myös teki, Wolff väitti.

Tuomaristo vetosi siihen, että Hamilton teki kaksi harjoituslähtöä aivan väärästä paikkaa.

Wolffin mukaan Hamilton ei saanut asiassa minkäänlaista hyötyä.

– Asiat eivät mene aina mustavalkoisesti ja säännöissä on tulkinnan varaa, Wolff totesi.

Video Hamiltonin sääntörikkeistä näkyy jutun yläreunasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja