Valtteri Bottaksen raivokohtaus sai yllättävän vastaanoton tallipomo Toto Wolffilta

0:49
Valtteri Bottas avautui voimakkaasti Mercedeksen tiimiradiossa, kun Max Verstappen saalisti hänet tieltään Ranskassa.

Valtteri Bottaksen tyyli antaa kovaa julkista palautetta Mercedeksen taktisesta epäonnistumisesta upposi tallipäällikkö Toto Wolffiin, vaikka tämän mukaan suomalaiskuskin alun perin ehdottama taktiikka ei ollutkaan mahdollinen.

Bottas laukoi kovaa tekstiä Ranskan F1-kisan ratkaisuvaiheessa, kun hän joutui yhden pysähdyksen taktiikalla haavoittuvaiseksi voittoon nousseen Red Bullin Max Verstappenin iskulle.

Verstappen tuli rohkean taktiikkamuutoksen myötä kärjestä toista kertaa varikolle ja aloitti Mercedeksen metsästyksen uudelleen 19 sekunnin takamatkalta. Hollantilainen söi ensin edeltään Bottaksen ja lopulta viimeistä edellisellä kierroksella myös Lewis Hamiltonin.

Bottas putosi vielä toisen Red Bullin Sergio Perezin taakse neljänneksi. Verstappenin tullessa ohi hän antoi raivokkaan palautteen varikkomuurille.

– Miksi v***sa kukaan ei kuunnellut minua, kun sanoin, että tästä tulee kahden pysähdyksen kisa?! Voi v***u sentään! Bottas sadatteli.

Tallipäällikkö Toto Wolff oli kisan jälkeen luonnollisesti pettynyt tulokseen, mutta Bottaksen avautumista hän ei lähtenyt kritisoimaan.

– Rakastin sitä, että hän puhuu ajatuksiaan julki nyt, Wolff vakuutti.

Bottaksen viestin sisällöstä hän ei kuitenkaan ollut yhtä mieltä. Sergio Perezin roikkuminen koko ajan Mercedeksen selustauhkana talli ei voinut pomon mukaan yrittää Verstappenin kukistamista kahdella stopilla.

– Sitä täytyy analysoida vielä. Uskoimme yhä, että yksi stoppi oli parempi taktiikka. Koska renkaat olivat niin vahvat pysähdyksen jälkeen, me vain painostimme niitä liikaa, jotta olisimme päässeet aina loppuun asti niillä, Wolff arvioi tuoreeltaan.

– Taistelu kärkikolmikossa oli intensiivisesti, ja sitten piti valita, että pysyykö yhdellä pysähdyksellä vai vaihtaako kahteen. Kaksi stoppia oli meille vaarallinen, koska kisa oli siinä tiellä. Meillä meni se vikaan tänään, hän tunnusti.

Bottas on jokakesäiseen tyyliin häätöuhan alla Mercedekseltä tallin miettiessä valintaa hänen ja Williams-kuski George Russellin välillä. Wolffin silmään kaikki näyttää kuitenkin olevan mallillaan.

– Valtteri tietää, että ainoa vastaus näihin huhuihin, on suorittaa hyvin radalla, Wolff kommentoi huhuja.

– Olen edelleen sitä mieltä, että hän ajoi hyvän kisan, koska hän oli aivan Lewisin ja Maxin kannassa suuren osan kisasta. Kehitys menee koko ajan oikeaan suuntaan. Kyllä, renkaiden hallitsemisessa on edelleen eroa, mutta katsomme sitä yksityiskohtaisesti läpi seuraavien parin päivän aikana.

– Minä kuitenkin näen selvää kehitys siinä, miten Valtteri tarttuu kisoihin. Aika-ajoja emme koskaan ole epäilleetkään, Wolff kertoi.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja