Valtteri Bottaksen iskukyky Lewis Hamiltonia vastaan vakuuttanut Mercedes-pomon – "Voisi jopa sanoa, että Valtteri on ollut kuskeista nopeampi"

Valtteri Bottaksen nousu aika-ajoissa tasaväkiseksi taistelupariksi Lewis Hamiltonille on ollut ilo tallipäällikkö Toto Wolffin silmälle. Pomo kuitenkin myöntää, että F1-kisoissa Mercedes-kuskien välillä on eroa.

Bottakselle on jäänyt kauden viimeisissä kisoissa enää kiusaajan rooli, sillä Hamilton voi 85 pisteen MM-johdossa varmistaa seitsemännen mestaruutensa jo tänä viikonloppuna Turkissa.

Kaksikon välillä on edelleen eroja kisavauhdin löytämisessä, mutta tallipäällikkö Toto Wolff haluaa nostaa esiin asioita, joissa Bottas on tällä kaudella saavuttanut Hamiltonia.

– Katsotaan ensinnäkin positiivisia puolia. Valtteri on todella nopea aika-ajoissa, ja tasaväkinen jo Lewisin kanssa. Voisi jopa sanoa, että viime kisoissa Valtteri on ollut kuskeista nopeampi, Wolff muistuttaa C Moren haastattelussa.

Bottas on vienyt paalupaikan kahdessa kolmesta viime kisasta. Kisassa asetelma ei kuitenkaan ole suosinut suomalaista. Hän on johtanut avauskierroksen jälkeen neljää edellisestä viidestä kisasta, mutta onnistunut voittamaan näistä vain sen, jota ei ole alussa johtanut.

Wolff myöntää, että ero kuskien välillä tiivistyy renkaiden hallintaan.

– Kisoista täytyy vielä tehdä analyysia siitä, miksi Lewis pystyy joko saamaan ne paremmin oikeaan  ikkunaan tai sitten pitämään ne vähän viileämpinä, Wolff pohtii.

– Siitä minulla ei ole epäilystäkään, etteikö Valtteri onnistuisi siinä, koska hänellä on dataa, jota hän voi analysoida. Me puhumme hienoisista eroista – muutamasta asteesta ylös tai alas. Kyse on yksinkertaisesti renkaiden pitämisestä oikeassa lämpötilassa, tallipomo jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat