F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Valtteri Bottaksen erikoinen selkkaus vei Lewis Hamiltonin tuomariston eteen – Toto Wolff: "Ei nähnyt lippuja"

4:25
Videolla Itävallan GP:n kärkikolmikon kommentit.

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton on päätynyt Itävallan GP:n tuomariston tutkintaan. Tapaus johtaa juurensa lauantain aika-ajojen tilanteeseen, jossa toinen Mercedes-kuski Valtteri Bottas päätyi hietikolle.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kauden avaava Itävallan GP suorana 3.-5.7.
Su: Itävallan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas ajautui Itävallan Red Bull Ringin radan kolmannen mutkan ulostulossa hietikon puolelle. Tämä aiheutti ison pölypilven ja toi radalle keltaiset liput.

Suomalaiskuskin kierros meni pilalle, mutta keltaisilla lipuilla oli vaikutuksia myös hänen takanaan tulleisiin kuskeihin.

Nyt tuomariston syynissä on se, että nostiko Bottaksen takana ajanut Lewis Hamilton tarpeeksi jalkaa kaasulta, keltaisten lippujen aikana.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff avasi tapausta aika-ajojen jälkeen.

– Lewis ei nähnyt mitään lippuja. Tietenkin, hän oli lähellä autoa, joka päätyi ulos. Ja se pölypilvi, mikä sieltä tuli, jyskytti varmasti takaraivossa loppukierroksen ajan. Mutta Lewis sanoi, ettei hän ollut tyytyväinen ensimmäiseen sektoriinsa ja yhteen mutkaan, mutta hän antoi kunniaa Valtterille, Wolff mietti, jatkaen:

– Tuo osoittaa sitä urheiluhenkeä, mitä hänellä on. Ei hän tietenkään ole tyytyväinen siihen, mikä lopputulos oli.

Hamilton oli ollut viikonlopun valtias ennen aika-ajojen loppua.

Wolff iloitsi enemmän sitä, miten tasaisesti molemmat Mercedes-kuskit olivat esiintyneet viikonlopun alkuvaiheilla.

– Pitää kuitenkin muistaa, ettei kukaan ollut näyttänyt vielä täyttä potentiaaliaan ennen kuin tilanne vaati sitä. Bottas on ollut vahva Itävallassa ja Lewisille rata on ollut vaikeampi. Mutta tämä on ollut meille hyvä tilanne.

Aika-ajojen jälkeen Bottas sanoi, että Mercedes oli aivan omassa liigassaan aika-ajoissa. Kolmanteen ruutuun ajanut Red Bullin Max Verstappen jäi Bottaksesta ja Hamiltonista puoli sekuntia.

– Olimme yllättyneitä erosta, koska kukaan ei tiedä etukäteen, että miten kisat lähtevät liikkeelle. Takana oli pitkä tauko ja Honda oli tuonut oman päivityksensä. 0,5 sekuntia radalla, joka ei ole ollut meille mitenkään paras, on jotain, mihin olen ehdottomasti tyytyväinen, Wolff pohti, jatkaen:

– Mutta omassa liigassa, en sanoisi niin. Red Bull lähtee kisaan erilaisella taktiikalla ja sunnuntaina on kuuma. Toki, meidän autossamme on vauhtia, mutta meidän pitää todistaa, että mitä aidosti olemme.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja