Valtteri Bottaksen edessä jättihaaste, kun ärsytetty Lewis Hamilton mittaa suomalaistähden todellisen kantin – "Historia on osoittanut sen aika monta kertaa"

Valtteri Bottas otti avausosakilpailun voiton, kaula tallikaveri Hamiltoniin 13 pistettä – Niki Juusela paketoi avausosakilpailun annin 22:16
Valtteri Bottas otti avausosakilpailun voiton, kaula tallikaveri Hamiltoniin 13 pistettä – Niki Juusela paketoi avauskisan annin.

Valtteri Bottas otti hienoisen niskalenkin tallitoveristaan Lewis Hamiltonista F1-kauden avauskisassa. Kuinka suomalaistähti vastaa ärsytetyn Hamiltonin iskuun ensi viikonloppuna? 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Steiermarkin GP Itävallassa suorana 10.-12.7.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55, 2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Steiermarkin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas sai uuteen F1-kauteen täydellisen alun, kun hän ajoi paalupaikalta voittoon kauden avanneessa Itävallan osakilpailussa. Bottas nappasi lauantaina paalupaikan hurjalla aika-kierroksellaan, joka jätti Hamiltonin nuolemaan näppejään. 

Viime aikoina Bottas on pystynyt haastamaan erinomaisena aika-ajajana tunnetun Hamiltonin upeasti. Tästä saatiin jälleen osviittaa viime lauantaina, kun Bottas päihitti tallitoverinsa aika-ajoissa.

– Jälleen kerran Valtteri osoitti olevansa yhdellä aikakierroksella tällä hetkellä jopa yhtä nopea kuljettaja kuin kaikkien aikojen nopein aika-ajaja Lewis Hamilton. Hamilton ei pystynyt vastaamaan Valtterin vauhtiin yksittäisellä kierroksella, C Moren F1-selostaja Niki Juusela sanoo.

Bottaksen on siirrettävä vahva yhden kierroksen vauhti myös kilpailuihin. Kauden avauskilpailussa Lewis Hamilton oli hurjassa vauhdissa, mutta Mercedeksen sensoriongelmat ja kisan aikana nähdyt lukuisat turva-autot jättivät Mercedes-kaksikon kisavauhdin todelliset erot vielä hieman hämärän peittoon.  

Juusela näkee kuitenkin, että kisavauhdissa Bottaksella on vielä petrattavaa Hamiltoniin nähden.

– Kisanopeus on edelleen se, mitä jännitän tulevissa osakilpailuissa, ja kuinka hyvin Bottas pystyy pelaamaan renkaiden kanssa tällä hetkellä. Ihan täyttä kuvaa ensimmäinen osakilpailu ei tästä antanut sensorivioista johtuen, Juusela pohtii.

Bottas ajoi sunnuntain kisassa kuitenkin täydellisesti. Suomalaistähti ei tehnyt kisan aikana virheen virhettä, vaikka Hamilton hengittikin pitkään suomalaisen niskaan. Bottas osoitti hallitsevansa hermonsa tosipaikassa mestarillisesti. 

Pystyykö Bottas vastaamaan ärsytetyn Hamiltonin huutoon? 

Hamilton kisa vesittyi lopulta aikarangaistukseen, kun hän osui Red Bullin Alexander Alboniin sääntöjenvastaisesti. Rangaistuksensa myötä Hamilton putosi neljänneksi ja jäi Bottaksesta heti 13 pisteen päähän. 

Uransa seitsemättä maailmanmestaruutta jahtaava Hamilton on ennenkin osoittanut pystyvänsä kääntämään heikosti sujuneet viikonloput voimavarakseen, ja brittitähti on saapunut seuraavaan osakilpailuun entistä terävämpänä. 

Bottas pääsi varmastikin avauskisan myötä hieman Hamiltonin pään sisään, mutta se ei välttämättä ole hyvästä.

– Tämä on aina ikuisuuskysymys, että pitäisi päästä Hamiltonin ihon alle. Eiköhän historia ole osoittanut sen aika monta kertaa, että mitä ärsytetympi Hamilton on, sitä paremmin hän reagoi tilanteeseen, Juusela sanoo.

– Avainkysymys ei ole se, tuleeko Hamilton olemaan ärsytetty ja nostamaan tasoaan. Se on varma asia, että tulee. Hän ei tule jäätymään paineen alla.

Juusela painottaa, että Bottaksen on pystyttävä vastaamaan radalla Hamiltonin hyökkäykseen. 

– Iso kysymys on se, kun Hamilton nostaa omaa tasoaan, miten Valtteri Bottas reagoi siihen. Tasonnosto pitää olla yhteneväinen molemmilla kuskeilla. Hamilton tulee kuin ampiainen seuraavaan kilpailuun. Hän haluaa sen paalupaikan ja voiton. Valtterin pitää vastata ja tehdä pienet asiat paremmin. Hänen on vastattava siihen huutoon, minkä Hamilton varmasti tekee seuraavassa osakilpailussa, Juusela jatkaa.

– Tässä se formulakuskin ammattitaito punnitaan.

Lue myös:

    Uusimmat