Lewis Hamiltonilta tivattiin, tekikö Valtteri Bottas tälle ilkeän tempun – "Ei hänen edes tarvitse sanoa sitä"

F1. Tuo salaliittoteorioiden luvattu maa. Lewis Hamiltonin saama viiden sekunnin aikarangaistus ja putoaminen palkintopallilta johti siihen, että Hamiltonilta kyseltiin Itävallan GP:n jälkeen hänen tallikaverinsa Valtteri Bottaksen suoraselkäisyydestä.

Kisan jälkeen Hamiltonille esitettiin teoria, jonka mukaan kärjessä ajanut Bottas olisi saattanut hidastaa häntä viimeisillä kierroksilla. Täten Hamilton olisi tippunut lopputuloksissa alemmas.

Hamilton ei ostanut alkuunkaan hänelle esitettyä teoriaa.

– Ei tuo käynyt edes mielessäni, Hamilton aloitti.

– En usko, että hän miettisi koskaan tuollaista. Ja tiedän hänet paremmin kuin moni muu. Olen varma, että hän ei tekisi noin.

Hamilton ajoi maaliin toisena, Bottaksen vanavedessä, mutta hän tippui neljänneksi, kun Ferrarin Charles Leclerc ja McLarenin Lando Norris olivat hänestä alle viiden sekunnin päässä.

– Valtteri on aito kilpakuljettaja. Hän haluaa voittaa puhtaasti. Ja uskon häneen niin, ettei hänen edes tarvitse sano sitä ääneen, Hamilton totesi, viitaten hänelle esitettyyn salaliittoteoriaan.

Aiheesta kysyttiin myös Bottakselta itseltä.

– Sain viestin, että hänelle (Hamiltonille) on annettu viiden sekunnin aikarangaistus. Sen jälkeen radalle tuotiin tuplakeltaiset, minkä takia jouduimme hidastamaan.

– Yritin vain päästä maaliin, ottamatta liikaa riskejä. Samalla menin niin lujaa kuin pystyin, huomioimalla rajoitukset, joita talli oli meille antanut. Mutta ei se ollut mitenkään minun vikani, että hän sai viiden sekunnin rangaistuksen, Bottas mietti.

Kyseinen rangaistus oli peräisin tilanteesta, jossa Hamilton osui Alex Alboniin. Red Bullin thaimaalaiskuljettaja lähti hakemaan ohitusta ulkokautta, minkä yhteydessä Hamiltonin etupyörä osui hänen autoonsa. Lopputuloksena oli pyörähdys ja Albonin tippuminen joukon hännille.

Hamilton oli pitkään kiinni palkintopallipaikassa, sillä hänen eronsa McLarenin Norrisiin oli viimeiselle kierrokselle lähdettäessä yli viisi sekuntia. Norrisin ilmiömäinen viimeinen veto ja kisan nopein kierros nosti hänet viiden sekunnin aikaikkunan sisään.

Näin 20-vuotias britti kipusi ensimmäistä kertaa F1-urallaan palkintopallille.

Bottaksen kommentit kisan jälkeen:

Itävallan GP:n loppuhetket:

Lue myös:

    Uusimmat