Valtteri Bottakselta iso suositus WRC-tähdille: "Pätkät ovat epätodellisia"

5:28
Tulosruutu: Valtteri Bottas ajoi tammikuun puolivälissä Tunturirallissa.

Rallin MM-sarjan karavaani pysähtyy ensimmäistä kertaa Suomen Lappiin vajaan kuukauden kuluttua.

Kauden toinen osakilpailu ajetaan Rovaniemen ympäristössä helmikuun lopussa. Suomelle avautui tilaisuus MM-talvirallin järjestämiseen, kun Ruotsi joutui perumaan helmikuun puoliväliin kaavaillun osakilpailunsa koronatilanteen vuoksi.

Rovaniemen seudun lumirännit ovat tuttuja F1-tähti Valtteri Bottakselle, joka on osallistunut SM-kauden avaavaan Arctic Lapland -ralliin eli Tunturiralliin kolmesti. Tammikuun puolivälissä Bottas ajoi Citroen DS3 WRC -autolla kuudenneksi Tunturissa.

Bottas antaa kilpailusta vahvan suosituksen rallin MM-sarjan tähdille.

– Kilpailu on tietenkin hyvä asia Suomelle. Olen varma, että kaikki kuljettajat ja tiimit ihastuvat tähän paikkaan, Bottas kertoo rallin MM-sarjan nettisivuilla.

– Pätkät ovat epätodellisia. Ne pitää nähdä ja kokea, jotta pystyy käsittämään tämän paikan kauneuden, Mercedeksen F1-pilotti maalailee.

Bottas paljasti vajaat kaksi viikkoa sitten päättyneen Arctic-rallin jälkeen, että hänkin harkitsee osallistumista WRC-Tunturiin.

– En tiedä vielä, onko kalenterissa silloin vapaata vai ei. Se riippuu siitä, onko Mercedeksen hommiin sitoumuksia silloin. Tällä hetkellä kaikki on auki maailman tilanteen vuoksi, mutta jos kalenterissa on vapaata, sitä joutuu ihan oikeasti harkitsemaan, Bottas kertoi MTV Urheilulle.

– Sen jälkeen se on kiinni siitä, löytyykö hyvä auto ja tiimi, ettei siitä tarvitse maksaa mitään älyttömiä summia.

Arctic Rally Finlandiin ilmoittautuminen päättyy maanantaina 8. helmikuuta. Kilpailu ajetaan 26.–28. helmikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja