F1-legenda latoi tylyä tekstiä Valtteri Bottaksesta

Jokaisella kaudella kun Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ovat toimineet Mercedes-tallikavereina, Hamilton on lyönyt suomalaisen. Itävaltalainen F1-legenda Gerhard Berger lataa, ettei ole mahdollisuutta, että tämä muuttuisi.

Bottaksen ja Hamiltonin yhteinen taival alkoi vuodesta 2017, kun Bottas korvasi Mercedeksellä F1-uransa maailmanmestaruuteen lopettaneen Nico Rosbergin. Hamilton on voittanut sittemmin jokaisen maailmanmestaruuden.

Bottas on puolestaan ollut kertaalleen MM-sarjan kolmas, kerran viides ja kahtena viime kautena toinen. Koko kauden mitassa hän on jäänyt joka kerta selkeästi tallikaveristaan. Nastolalainen on kuitenkin linjannut tavoitteekseen päihittää tallikaverinsa tänä vuonna.

Hamiltonin ja Mercedeksen jatkosopimusneuvottelut ovat yhä kesken, mutta seitsenkertaisen maailmanmestarin otaksutaan jatkavan tallissa. Sikäli kuin näin käy, DTM-sarjan pomona nykyisin toimivalla Gerhard Bergerillä on Bottakselle tylyä kerrottavaa.

– Valtteri Bottas ei ole hidas, mutta lopulta hänellä ei ole mahdollisuutta Hamiltonia vastaan. Sama tilanne olisi suurimmalla osalla muista kuskeista, Berger pamautti F1-insiderin mukaan.

"Maailmanluokan" kuskille Hamiltonille Berger jakoi vuolaita kehuja.

– Hänen järjettömän nopeutensa ja äärettömän lahjakkuutensa lisäksi hänellä on myös kokemusta.

"Lewis yhä numero ykkönen"

Ayrton Sennan kaikkien aikojen parhaaksi kuskiksi nostava Berger arvioi, että Hamiltonin ohella vain kolme muuta nykykuljettajaa voisi voittaa maailmanmestaruuden Mercedeksellä.

Max Verstappen, Charles Leclerc ja Sebastian Vettel normaalissa iskussa. Muutoin en näe ketään tällä huipputasolla. Lewis on yhä numero ykkönen papereissani tällä hetkellä.

Berger ylsi omalla urallaan parhaimmillaan kahdesti MM-sarjan kolmoseksi. Hän ajoi 210 F1-kisassa 10 voittoa.

Lue myös:

    Uusimmat